Datum plaatsing: 13-03-2012 21:46:00

Vrouwenvoetbal: Eerste nederlaag voor ADO vrouwen dit seizoen

Het spannende duel tussen koploper ADO Den Haag en de nummer twee van de eredivisie Vrouwenvoetbal, FC Twente, werd vanavond live op RTV Oost itgezonden.

ADO Den Haag was tot deze wedstrijd nog ongeslagen gebleven en hoopt dat uiteraard ook te blijven, aangezien het Twentse vrouwenteam de tweede plaats van de ranglijst bekleedt. Weliswaar heeft ADO Den Haag een voorsprong van vijf punten op Twente, maar FC Twente heeft een wedstrijd minder gespeeld dan ADO Den Haag.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn bleek wel uit de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk rond de middencirkel af. Daarna zette de thuisploeg druk. In de elfde en twaalfde minuut kwam het bijna op voorsprong, maar dankzij de uitstekend reddende haagse doelvrouwe Barbara Lorsheijd leverde het geen voordeel op voor Twente. Daarna was het Den Haag die het Twentse doel bestookte. Marjolein van de Bighelaar beproefde de Twentse keepster tot twee maal toe, maar ook zij wist haar doel schoon te houden.

Na rust kwamen de dames van Twente fel uit de startblokken en zette de verdediging van ADO Den Haag onder druk. Ondanks het goede verdedigen en sterke keepen van Barbara de Lorsheidwisten de vrouwen van FC Twente toch in de 48ste minuut de 1-0 te scoren. Na tweeëntwintig  minuten spelen in de tweede helft moest Renate Jansen helaas  het veld verlaten wegens een blessure. Voor haar in de plaats kwam de jeugdinternational Merel van Dongen, Van Dongen kreeg een aantal goede doelkansen, maar de Twentse doelvrouwe wist goed redding te bieden.

In de 91e minuut vergrootte FC Twente haar voorsprong.  ADO Den Haag speelster Mandy van den Berg probeerde de bal weg te werken  maar zij schoot de bal ongelukkigerwijs tegen een tegenstander aan waardoor  de ingevallen Joyce Mijnheer de bal voor haar voeten kreeg en de eindstand van 2-0 op het scoreboard kon zetten.

FC Twente heeft door deze winst de aansluiting met ADO Den Haag gehouden. Het verschil tussen koploper ADO Den Haag en FC Twente is nu nog maar 2 punten en FC Twente heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. FC Twente speelt volgende week de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen, dan zal het nog spannend worden aan de top van de ranglijst!