Datum plaatsing: 11-03-2012 00:03:00

Verslag en foto's Heracles Almelo - ADO Den Haag 0-2

ADO Den Haag heeft haar eerste volle winst van 2012 binnen. In Almelo werd met 0-2 van Heracles gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Jens Toornstra en Charlton Vicento.

ADO Den Haag speelde met een wat andere selectie dan in de gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Stanly Elbers werd vervangen door Ali Boussaboun en Filip Luksik speelde op de plaats van Supusepa, die vrijdag tijdens de training geblesseerd uitviel.

Het Haagse elftal speelde met rouwbanden om vanwege het plotseling overlijden van oud-voetballer Wlody Smolarek, de vader van Ebi Smolarek,
Het is niet gebruikelijk dat de spelers daarvoor rouwbanden zouden mogen dragen, maar in dit geval was er een uitzondering gemaakt. De Poolse speler ontbrak uiteraard bij deze wedstrijd, hij is Polen alwaar zondag de uitvaart plaatsvindt van zijn vader.

ADO Den Haag heeft sinds de winterstop geen volle winst meer gehaald, de laatste winst was....op Heracles in de thuiswedstrijd op 9 december vorig jaar. In Almelo is de club echter moeilijk te verslaan, het kunstgras speelt vaak een rol van betekenis.

ADO Den Haag begon scherp aan de wedstrijd. Dankzij een blunder van Heracles keeper Pasveer, die de bal volkomen verkeerd raakte en daardoor de bal in de voeten van Jens Toornstra speelde kwam ADO Den Haag al in de 5e minuut op voorsprong, doordat Jens het cadeautje van de keeper uiteraard niet onbenut liet. ADO Den Haag wist de rest van de eerste helft ruimte te creëren en Heracles probeerde nog wel bij het Haagse doel terecht te komen, maar de verdediging van ADO weerde zich met de nieuwe aanwinst Kenneth Omeruo, die vorige week tegen Heerenveen debuteerde, kranig en wist de angel uit de Almelose aanval te halen. Daarbij wist doelman Gino Coutinho  verschillende malen uitstekend redding te bremgem.

Na rust probeerde Heracles uiteraard de gelijkmaker te produceren, maar bij aanvallen op het Haagse doel van met name Overtoom en Looms was het weer Coutinho die de Haagse club op voorsprong wist te houden.
In de 83e minuut counterde ADO Den Haag middels de voor Chery ingevallen Vicento richting het doel van Pasveer en Vicento wist de ver uit zijn doel gelopen Almelose keeper te verschalken door de bal van afstand fraai langs de doelverdediger te spelen die daardoor kansloos was, wat ADO uiteindelijk de volledige winst opleverde en de eindstand van 0-2 voor ADO Den Haag op het scorebord bracht.

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Ajax op het programma.

Klik HIER voor  de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.