Datum plaatsing: 25-02-2012 20:58:00

Verslag en foto's NAC - ADO Den Haag 4-0

ADO Den Haag heeft vanavond de uitwedstrijd tegen NAC met 4-0 verloren. De rust werd ingegaan met 2-0, die doelpunten vielen al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd.

ADO Den Haag was met een gehavend elftal naar NAC afgereisd. De ziekenboog is op dit moment weer behoorlijk gevuld met Milan Lalkovic, Ramon Leeuwin, Mike van Duinen, Charlton Vicento en Ahmed Ammi. Aleksandar Radosavljevic moest vanwege een schorsing deze wedstrijd vanaf de tribune toekijken.

De statistieken zijn in hetnadeel van Den Haag, want een avondje NAC op zaterdagavond heeft ADO Den Haag nog nooit winst gebracht.

Het team van Maurice Steijn heeft na de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen, sterker nog de laatste winstpartij was op op 6 december vorig jaar thuis tegen Heracles. Vanavond zou een overwinning zeker welkom zijn, omdat ADO Den Haag langzaamaan op degradatienood aanstuurt.

Ook voor NAC die zich in dezelfde positie bevindt als ADO Den Haag, was het een zespuntenwedstrijd.

NAC toonde zich  na de aftrap echter een stuk gedrevener dan ADO Den Haag. Binnen 27 seconden nadat scheidsrechter Bossen voor de eerste keer had gefloten had de ploeg uit Breda al de eerste corner verdiend. Botteghin schoot vanaf de cornervlag op doel en het had al het eerste doelpunt voor NAC kunnen zijn, als Stanley Elbers niet Coutinho te hulp was geschoten. Hij wist de bal op de doellijn te keren. In de zesde minuut was het dan wel raak voor NAC, oud-ADO Den Haag speler Santi Kolk scoorde de 1-0. De verdediging van ADO Den Haag was zo lek als een mandje en daar profiteerde NAC uiteraard van. Nog geen 5 minuten na het  eerste doelpunt was het alweer een oud-ADO Den Haag speler die voor NAC scoorde, Kees Luijckx. ADO Den Haag kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd, maar verder dan wat kleine kansen voor Elbers en Verhoek kwam het niet.

Vlak na rust kreeg John Verhoek twee grote doelkansen in 1 minuut, maar hij profiteerde er niet van, hij schoot beide keren de bal hoog over het doel. ADO Den Haag raakte gefrustreerd wat zich uitte in drie van de totaal 5 gele kaarten die scheidsrechter Bossen deze wedstrijd aan ADO Den Haag uitdeelde, in 8 minuten tijd, respectievelijk voor Verhoek, Immers en Kum. Voor Immers geldt dat hij door deze gele kaart volgende week in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen geschorst is. De frustatie hielp ADO Den Haag niet, want het was Kolk die het derde doelpunt voor NAC maakte. Kort daarna bracht Maurice Steijn vers bloed in het veld door Tjaronn Chery door Ebi Smolarek te vervangen. Maar het hielp ADO niet, NAC viel rustig verder aan, wat 2 schoten op de paal en lat opleverde, waarbij ADO Den Haag zeer goed weg kwam. De 4-0 kwam uiteindelijk toch nog op het scorebord te staan door een treffer van Botteghin diep in blessuretijd.

ADO Den Haag is door het verlies naar de 15e plaats gezakt en ziet VVV venlo, dat vanavond Heracles wist te verschalken, angstig dichtbij komen.  Met een aantal zware wedstrijden voor de boeg: titelkandidaat Heerenveen thuis, Heracles uit, Ajax thuis en FC Twente thuis, zal ADO Den Haag het zeer moeilijk gaan krijgen.