Datum plaatsing: 21-02-2012 23:12:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag wint overtuigend van VVV Venlo (5-1)

Vanavond speelden de vrouwenteams van ADO Den Haag en VVV Venlo tegen elkaar in het Kyocera Stadion.

Een overwinning van ADO Den Haag zou zeer welkom zijn,  omdat ADO Den Haag dan ten koste van FC Twente koploper wordt.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwamen de vrouwen uit Limburg echter op voorsprong. Lang konden de Limburgers er niet van genieten, want een kwartier later werd de stand gelijk door een treffer van Renate Jansen en in de 28e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong door een treffer van Tessel Middag. Hoewel ADO Den Haag het meeste overwicht op de wedstrijd had, kwam VVV steeds gevaarlijk dichtbij het Haagse doel door te counteren. Toch kon VVV daar niet van profiteren en zo werd de rust met een 2-1 stand voor ADO Den Haag ingegaan.

In de tweede helft wist ADO Den Haag de voorsprong te vergroten door doelpunten van Jill Wilmot en twee doelpunten van Eshly Bakker, waarvan één in blessuretijd.

Door de winst voert ADO Den Haag nu met twee punten verschil op voormalig koploopster FC Twente de ranglijst van de eredivisie vrouwenvoetbal aan!

Vrijdag staat er voor de Haagse vrouwen weer een duel op het programma, dan spelen ze een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.