Datum plaatsing: 18-02-2012 23:31:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Excelsior (1-1)

ADO Den Haag heeft in een teleurstellende wedstrijd gelijkgespeeld tegen Excelsior. Door een eigen doelpunt van oud ADO speler Edwin De Graaf kwam ADO Den Haag voor rust terecht op voorsprong. Na rust maakte Excelsior gelijk en wist ADO geen vuist meer te maken.

ADO Den Haag begon de wedstrijd toch enigszins verassend zonder de aanwisten Lalkovic en Smolarek.

In de punt stond John Verhoek en ook Ali Boussaboun mocht weer op een basisplek rekenen. In de verdediging blijft het moeilijk een goede linie neer te zetten. Vandaag stonden Ammi, Kum, Visser en Luksik achterin. De enigszins oplevende Immers en Toornstra bezetten het middenveld.

ADO speelde een prima eerste helft. Het had al snel door dat Excelsior vooral verdedigend zwak in elkaar zat en na wat aarzelende minuten in de beginfase, wist het Excelsior al snel onder druk te zetten. Het was een beetje opletten op de counter maar ook daar was de ploeg nauwelijks gevaarlijk.

De kansen ontstonden dan ook bijna vanzelf. ADO combineerde goed en had een aantal keer pech dat het niet al snel de openingstreffer maakte. Na een solo van Immers, wist die de vrijgelopen Toornstra te bereiken, maar diens voorzet kon net niet ingetikt worden. Later waren Boussaboun en Verhoek heel dichtbij de 1-0. Uiteindelijk had ADO oud speler Edwin de Graaf nodig om toch die bevrijdende goal te maken. Nadat ADO goed druk zette, was het de Graaf die zijn oud ploeggenoten een plezier deed door de bal keurig achter zijn eigen doelman te stiften. Het betekende ook de ruststand.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Niet voor het eerst kwam de ploeg heel zwak uit de kleedkamers en na twee minuten was het Excelsior die na dom balverlies van Boussaboun de counter keurig uitspeelde en de 1-1 intikte.

Alle souplesse leek uit de haagse formatie verdwenen en ze waren geen schim meer van de ploeg die ze eerder in de wedstrijd waren. Maurice Steijn liet na snel door te wisselen, al was duidelijk dat er vers bloed nodig was. Uiteindelijk koos hij ervoor om N Toko in te brengen en daardoor Visser naar het middenveld te dirigeren. Het hielp weinig, N Toko komt onzeker over en lijkt niet het niveau te hebben wat nodig is in de Eredivisie.

Uiteindelijk wisselde Steijn dan ook nog een kwartier voor tijd John Verhoek voor Lalkovic waardoor Boussaboun in de punt kwam te staan. Daar functioneerde Boussaboun wel naar behoren, want op de vleugel is hij toch echt te langzaam geworden. De derde -logische- wissel - Smolarek kwam er niet. Op Steijn waarschijnlijk na was daar weinig begrip voor in het stadion.

In de allerlaatste seconde leek de wedstrijd dan ook nog bijna verloren. Rado leek hands te maken in de allerlaatste uitbraak van Excelsior, maar gelukkig zag Wegereef het anders. Toch was ADO behoorlijk teleurgesteld na de wedstrijd: het verzuimt de klim naar de middenmoot te maken en weet dat het een loodzwaar programma te gaan heeft, terwijl VVV gestaag dichterbij komt. Heel veel zorgen hoeft ADO zich nog niet te maken, maar de nacompetitie is dichterbij dan de aansluiting met de middenmoot. Volgende week volgt NAC uit en daarna FC Twente thuis.