Datum plaatsing: 12-02-2012 14:27:00

Verslag en foto's FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1

In een spannend duel heeft ADO Den Haag gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. Nadat Demouge FC Utrecht op voorsprong zette, was het Lex Immers die vlak voor rust de 1-1 maakte.

ADO Den Haag speelde vanmidag tegen FC Utrecht met een paar  wijzigingen in het basiselftal ten opzichte van de wedstrijd afgelopen woensdagavond tegen AZ.

Aleksandar Radosavljevic speelde weer in de basis op het middenveld, Kevin Visser die hem vorige wedstrijd op die plaats verving schoof door naar de verdediging. Christian Kum was na een schorsing ook weer op het veld en trad in zijn nieuwe rol als aanvoerder aan. Door zijn meespelen belandde Chiro N'Toko op de bank.

Na de enorme dreun van maar liefst 0-6 in de thuiswedstrijd tegen AZ was er ADO Den Haag uiteraard alles aan gelegen om nu weer eens een punt te pakken en FC Utrecht wilde het eigen publiek laten zien dat de 0-2 winst tegen Ajax geen toeval was. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om het een spannende wedstrijd te laten worden.

Dan over de wedstrijd:
Utrecht begon fel aan de wedstrijd en zette ADO Den Haag onder druk. Doelman Coutinho moest daardoor al vroeg in de wedstrijd een aantal keren redding brengen.
Na een kwartier spelen kwam ADO Den Haag meer in de wedstrijd. Na een voorzet van Toornstra had John Verhoek de bal voor het inschieten, maar ook keeper Fernandez van Utrecht wist zijn ploeg te behoeden voor een tegendoelpunt.
Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van FC Utrecht. Coutinho werd na een half uur speeltijd door een Utrechtse aanval gedwongen uit zijn doel te komen en Demouge kon zo maar de 1-0 intikken. Lang kon Utrecht niet van de voorsprong genieten, want een minuut voor rust wist Lex Immers de stand gelijk te maken.

In de tweede helft ging het spel gelijk op. Het eerste wapenfeit was eigenlijk dat de Haagse doelman Gino Coutinho een kwartier na de rust door een botsing met een aanvaller van Utrecht languit ging en even bewusteloos was. Hij werd vervangen door Robert Zwinkels. Vijf minuten later was Gabor Horváth de ongelukkige die na een duel het veld geblesseerd verliet. Voor hem kwam Chiro N'Toko het veld in. Trainer Jan Wouters van Utrecht bracht kort daarop oud ADO Den Haag speler Cedric van der Gun het veld in om de verdediging van ADO Den Haag meer onder druk te zetten.  De noodgedwongen wissels van ADO Den Haag gingen ten koste van de nieuwelingen Ebi Smolarek en Milan Lalkovic die daardoor langer op de bank moesten zitten. Toch kwam Smolarek nog even in het veld, doordat ook Vicento wegens een blessure aan zijn enkel voortijdig het veld moest verlaten.
Door onder andere al deze blessurebehandelingen en wissels  werd er maar liefst 7 minuten extra speeltijd toegekend door scheidsrechter Nijhuis. Waardoor het nog even extra spannend werd. Want alhoewel beide teams tevreden konden zijn met een punt na deze gelijkopgaande wedstrijd, hoopte natuurlijk iedereen toch op winst.  Beide ploegen wisten echter niet meer te scoren en zo bleef het bij een gelijkspel.

Hierdoor blijft ADO Den Haag boven FC Utrecht op de ranglijst staan en zal het volgende week tegen Excelsior weer moeten laten zien dat het ook de volle winst kan halen in 2012.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Kum voor het eerst met de aanvoerdersband om

Lex Immers wilde zich meer op zijn eigen spel concentreren en dat werkte

John Verhoek ziet hoe Fernandez zijn doelkans om zeep helpt

Coutinho verrichtte de nodige reddingen

Frank Demouge weet  Coutinho te omzeilen en zijn club op voorsprong te zetten

Het is even goed kijken, maar dit is toch echt een elleboogstoot die Demouge uitdeelt aan Horvath

Steijn gaf de weer in vorm zijnde Aleksandar Radosavljevic nog wat aanwijzingen

De foto is een beetje wazig, maar wel goed te zien is dat er door een Utrecht speler in de 16 meter hands werd gemaakt

Lex Immers viert na zijn doelpunt het feestje met de meegereisde aanhang

Coutinho was na de botsing met een tegenstander even buiten bewustzijn en werd daarna vervangen door Robert Zwinkels

Ook Horvath raakte dusdanig geblesseerd dat aanvoerder Kum doorgaf aan de technische staf dat de verdediger gewisseld moest worden

Voor het eerst dit seizoen maakt Robert Zwinkels weer minuten in een competitiewedstrijd