Datum plaatsing: 08-02-2012 22:05:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0-6

ADO Den Haag heeft woensdagavond de zaterdag afgelaste wedstrijd tegen AZ alsnog gespeeld en met dezelfde cijfers verloren als de gevoelstemperatuur was :0-6

Maurice Steijn liet ADO opdraven zonder nieuwelingen Ebi Smolarek of Lalkovic. Ali Boussaboun speelde voorin samen met Verhoek en Vicento. Op het middenveld speelden Chery, Toornstra en Immers en de achterhoede werd gevormd door Supusepa, N Toko, Horvath en Visser.

ADO Den Haag startte nog prima. Het ging agressief van start en kwam dreigend over. Alhoewel er veel balverlies werd geleden, was het toch ADO die de dienst uitmaakte. Nadat desondanks eerst AZ een mooie kans op de 0-1 kreeg, was het ADO die met een prachtige aanval bijna de score opende. Vicento opende vanaf rechts met een lange bal op de doorgelopen Chery. Die zag Immers midden in het strafschopgebied staan en speelde keurig terug. Immers schot was wel hard maar niet goed geplaatst en Esteban kon goed redden.

Het bleek achteraf de enige en laatste uitgespeelde kans van de hagenezen. Alhoewel ADO nog wel in de eerste helft dominant bleef, bleven kansen uit. AZ speelde gedoseerd en maakte in de 33e minuut mooi de 0-1. Holman gaf van links een mooie bal op Benschop die keurig raak kopte: 0-1. In de eerste helft gebeurde verder weinig meer.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen de ellende echt begon. Waar gehoopt werd op een haagse storm, was het balverlies troef en werd er veel te nonchalant gespeeld. AZ strafte dat direct af. Weer was het Benschop die slordig uitverdedigen afstrafte: 0-2. Veel hoop was er toen al niet meer. Maurice Steijn greep desondanks lang niet in en wachtte met het brengen van wissels tot bijna de 70e minuut. De wedstrijd zat toen allang in het slot, maar Smolarek mocht dan alsnog invallen voor de ook zeer tegenvallende Horvath. Nog geen minuut later strafte AZ de offensieve wissel af en maakte de 0-3.

Vanaf dat moment werd het verder een grote farce. De spelers van ADO kregen geen bal meer naar elkaar overgespeeld. Maurice Steijn haalde nog een verdediger eraf en terwijl AZ rustig uitliep naar 0-4 bedacht hij toen maar weer dat er weer een verdediger bij moest. Luksik mocht erin voor Boussaboun (die overigens ook heel slecht speelde). Het hielp niets. Geklungel en gebrek aan snelheid zorgden nog voor de 0-5 en0-6 en maakte het een inktzwarte avond.

Spelers die een voldoende haalden waren er nauwelijks. Chery, Toornstra en Immers werden in de tweede helft volledig overlopen. De verdediging hing van los zand aan elkaar. en voorin haalde alleen Vicento een voldoende.

Het is te hopen dat ADO zondag tegen FC Utrecht het gevoel heeft wat recht te willen zette. De streep van de nacompetitie komt steeds dichterbij en het vertrouwen wordt er niet beter op na 1 punt uit de laatste vier wedstrijden.

Het was de grootste nederlaag van ADO Den Haag in het Kyocera Stadion. Slechts een keer verloor ADO ooit met grotere cijfers toen het met 1-8 in 1976 van Feyenoord verloor in het Zuiderpark. In het jaar dat FC Den Haag voor het eerst uit de Eredivisie degradeerde, verloor het in 1982 overigens ook nog een keer met 0-6  van Go Ahead Eagles(bedankt ton!).