volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEE 2 2 0 0 6
2 AJA 2 2 0 0 6
3 PSV 2 2 0 0 6
4 VIT 2 2 0 0 6
5 VVV 2 1 1 0 4
6 TWE 2 1 1 0 4
7 FEY 2 1 1 0 4
8 WII 2 1 0 1 3
9 GRO 2 1 0 1 3
10 HER 2 1 0 1 3
11 AZA 1 0 1 0 1
12 UTR 1 0 1 0 1
13 ZWO 2 0 1 1 1
14 EMM 2 0 0 2 0
15 ADO 2 0 0 2 0
16 SPA 2 0 0 2 0
17 FOR 2 0 0 2 0
18 RKC 2 0 0 2 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 02-02-2012 19:39:00

Smolarek komt met een missie naar ADO Den Haag


Na zeven jaar is Ebi Smolarek terug in Nederland.Dinsdagavond tekende de oud-Feyenoorder bij ADO Den Haag, gisteren trainde hij voor het eerst mee met de selectie van Maurice Steijn.


 Het komende half jaar wil de 47-voudig Pools international zich weer in de kijker van de nationale ploeg spelen en hij denkt dat ADO daar de juiste club voor is. "Dit is een goede beslissing."

 

Door Yorick Roos

 

Als Ebi Smolarek aan het einde van zijn eerste training in Haagse dienst naar het hek loop voor een praatje, kijkt hij even naar het opname-apparaatje dat onder zijn neus wordt gehouden en moet dan glimlachen. "De laatste keer dat ik in Nederland speelde, schreven de journalisten alles nog met pen en papier", zegt hij met een knipoog.

 

Zeven jaar is het inmiddels geleden dat Smolarek Feyenoord en Nederland verliet om het avontuur op te zoeken. Het bracht hem in Duitsland, Spanje, Engeland, Griekenland en Polen, en het afgelopen seizoen ook nog bij Al Khor in Qatar. Met zijn contract bij ADO Den Haag lijkt de cirkel rond.

 

"Het is fijn om terug te zijn in Nederland. Dat wilde ik graag", aldus Smolarek, die eerder deze transferperiode in beeld was bij RKC. "Ik ben er zelf niet geweest, maar er is wel gesproken. We kwamen er niet uit. Bij ADO was dat anders. Zij namen contact met mij op en wilden mij dolgraag hebben. Vooral het enthousiasme van de mensen bij de club werkte bij mij aanstekelijk. Ik heb met de trainer en Henk Fräser gesproken en dat gaf bij mij het gevoel dat ik het moest doen."

 

Voor Smolarek is ADO Den Haag niet een volslagen onbekende club. "Overal waar ik in het buitenland heb gespeeld, had ik Nederlandse televisie", vertelt hij. "Ik heb de ontwikkeling van ADO van een afstandje goed kunnen volgen. Toen ik nog bij Feyenoord speelde, was Den Haag nog een eerste divisieclub, de laatste jaren heeft ADO een grote ontwikkeling doorgemaakt. Voor mij is dit de juiste club om op dit moment te zijn. Echt, ik denk dat dit voor mij een goede beslissing is geweest."

 

Behalve goed presteren voor ADO heeft Ebi Smolarek nog een ander belangrijk doel voor de komende maanden. Deze zomer wordt het EK gehouden in zijn vaderland Polen, en dus wil de aanvaller dolgraag terugkeren in de nationale ploeg. Om dat doel te bereiken was het veranderen van club noodzakelijk. Ik wil graag weer in beeld komen. Mijn periode in Quatar was een leuke tijd, maar het was anders. Ik wilde er niet te lang blijven, want anders zien ze je in Europa als speler nooit meer. Ik moest naar een grotere club om aanspraak op de selectie te maken. De kans om geselecteerd te worden bij het Poolse elftal is denk ik toegenomen door mijn overgang naar ADO Den Haag.

 

Gisteren trainde Smolarek voor het eerst mee met zijn teamgenoten. Op het koude kunstgras van DHC in Delft maakte de nieuwe Haagse aanwinst kennis met de andere ADO-spelers, van wie hij niemand persoonlijk kende. "Alleen van televisie", lacht hij. Smolarek liet zich al direct gelden. Aan niets was te merken dat de aanvaller nog maar een paar uur daarvoor zijn handtekening onder een contract bij ADO had gezet. Volgens de Pool zelf is hij fit en hoeft het dan ook niet lang te duren voordat hij zijn eerste wedstrijdminuten voor zijn nieuwe club kan maken.

"Ik heb in januari nog gewoon wedstrijden gespeeld. Natuurlijk is de reis van Qatar hiernaartoe mij niet in de koude kleren gaan zitten. En het is lastig, omdat wij vandaag op kunstgras moesten trainen. Dat was ik al even niet meer gewend. "Geef mij even de tijd, maar het zal zeker geen weken duren voordat ik er sta. Ik kan trainen en ben er voor mijn gevoel klaar voor om weer wedstrijden te spelen.