Datum plaatsing: 29-01-2012 18:27:00

Foto's en verslag NEC - ADO Den Haag 2-0

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd in Nijmegen met 2-o verloren. De doelpunten, waarvan 1 uit een penalty kwamen op naam van Lasse Schöne.

Terwijl in Friesland de rayonhoofden zich al in de handen wrijven, moest ADO Den Haag afreizen naar het ijskoude Goffertstadion waar de gevoelstemperatuur vanmiddag -5 graden was.

Trainer Maurice Steijn kon deze wedstrijd niet beschikken over Ammi en Leeuwin.

Voor ADO Den Haag is winst broodnodig om in de buurt van het linkerrijtje te blijven. De statistieken van dit seizoen waren in ieder geval weinig hoopgevend. ADO Den Haag heeft nog maar twee van de negen gespeelde uitwedstrijden weten te winnen.Ook het feit dat De laatste winst in de Goffert voor ADO Den Haag dateert uit september 2003 gaf de geelgroene supporter ook niet veel moed.Maar statistieken zeggen ook niet altijd alles. Dus hoopte men natuurlijk toch op een overwinning...

Maar na 8 minuten speeltijd kwamen de Nijmegenaren al op voorstrong door een pass van Zeefuik op Lasse Schöne, die wel raad wist met de geboden kans en zo de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord zette.
Niet veel later kreeg Gabor Horváth geel en NEC een penalty mee, omdat Horvath in de zestien meter Zeefuik aan zijn shirtje trok en Zeefuik daarop maar al te gemakkelijk ging ligge waarop scheidsrecher Ketting een penalty aan de Nijmegenaren toekende. Schöne benutte de penalty goed en verdubbelde daarmee de score voor NEC.

ADO Den Haag kreeg daarna meer en meer grip op het spel, maar dat kwam eigenlijk meer omdat NEC nogal wat steekjes liet vallen. Maar veel leverde het ADO niet op, want de kansen werden niet goed benut. Zo gaf Jens Toornstra een fraaie voorzet, vlak voor het doel van keeper Babos, op Radosalvjevic, maar die wist er geen raad mee, wachtte te lang en de kans op een aanlsuitingstreffer was voorbij.
Een  schot van Jens Toornstra vlak voor rust  op de jubilerende keeper, Babos werd vandaag gehuldigd omdat hij 500 wedstrijden heeft gespeeld in het betaalde voetbal, liep helaas op niets uit. De keeper ving de bal op, maar liet de bal nog bijna ontglippen.

In de rust bleven Horvath en Radosavljevic in de kleedkamer achter. Voor hen in de plaats kwamen N'Toko en Vicento het veld in. Daardoor schoof Chery meer naar het middenveld en ging Vicento puur linksbuiten spelen wat de aanval van ADO Den Haag ten goede moest komen.
In de 51e minuut was Wesley Verhoek dicht bij de felbegeerde aansluitingstreffer, maar de bal kwam net tegen de lat terecht. Daarna nam NEC de touwtjes weer in handen en hing de 3-0 meer in de lucht dan de 2-1.
Diezelfde Wesley Verhoek haalde helaas niet hetet einde van de wedstrijd, hij raakte na een behoorlijke tackle op zijn enkel geblesseerd en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Voor hem kwam Mike van Duinen in de plaats.
In de eindfase van de wedstrijd had John Verhoek een paar enorme doelkansen, maar beide keren schoot hij te hoog over het doel. De wedstrijd eindigde  in 2-0 voor NEC.

Dat er in de tweede helft niet meer treffers bijkwamen voor de Nijmegenaren was mede te danken aan Gino Coutinho die keer op keer uitstekende reddingen verrichte en de goede invalbeurt van Chiro N'Toko, want daardoor werd de angel uit de Nijmeegse aanval gehaald.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat AZ op het programma.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.