Datum plaatsing: 20-01-2012 23:42:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Roda JC 3-3

Vanavond werd de eerste wedstrijd na de winterstop gespeeld. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd voor een plaats in het linkerrijtje van de ranglijst.

Roda JC staat in de competitie drie punten voor op ADO Den Haag, dus was het de taak van ADO Den Haag om drie punten te pakken en zo op gelijke hoogte te komen in de competitie.

Aan de supporters zou het in ieder niet liggen. Het stadion was uitverkocht...wat bovendien ook inhield dat de miljoenste bezoeker die het Kyocera Stadion vanavond hartelijk werd verwelkomd.

Trainer Maurice Steijn kon vanavond niet beschikken over Ahmed Ammi (herstellende van knie-operatie), Aleksandar Radosavljevic (nog niet wedstrijdfit na blindedarmoperatie) en Ramon Leeuwin (zat de eerste van zijn drie wedstrijden schorsting uit).

ADO Den Haag begon fel aanvallend aan het duel en dat resulteerde al in de tweede minuut in een een voorsprong voor ADO Den Haag. John Verhoek scoorde op een voorzet van zijn broer Wesley. Wesley was echter ook verantwoordelijk voor de tegentreffer die Roda na een kwartier speeltijd maakte. Door een ongelukkige terugspeelbal van de rechtsbuiten kon Mads Junker gelijk maken. ADO bleef gelukkig bij de les. Tjaronn Chery gaf een prachtige voorzet op Vicento die de bal achter de ver uitgelopen doelman Pawel Kieszek kon intikken.

Na de rust zette Malki echter al gauw de 2-2 op het scorebord. Toch wist ADO Den Haag na een klein uur speeltijd weer op voorsprong te komen. Charlton Vicento ontsnapte aan de buitenspelval en kon zo vanaf afstand zijn tweede doelpunt van de avond maken dankzij de ver uitgelopen Limburgse doelmaken.
Hierna leek ADO Den Haag het wel te geloven. De spelers gingen over op gallery-spel, ze tikten de bal minuten lang naar elkaar. Vermakelijk voor het publiek maar het kostte wel de voorsprong. ADO bleef niet alert en de altijd gevaarlijke Mats Junker wist aan de aandacht van de Haagse verdediging te ontsnappen en kon Malki aanspelen die de gelijkmaker op het scorebord zette: 3-3.

Voor de neutrale toeschouwer was het een vermakelijke wedstrijd, maar voor alles wat ADO Den Haag liefheeft toch een kleine domper, omdat ADO Den Haag heel knullig twee punten verspeelde en zodoende bovenaan in het rechterrijtje blijft staan.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma.

De allerlaatste toegangskaarten werden voor de wedstrijd gekocht en toen kwam de melding: uitverkocht!

John Verhoek is volledig van zijn blessure hersteld en begon weer in de basis

Kevin Visser verving weer Radosavljevic omdat die nog niet wedstrijdfit was

Charlton Vicento viert zijn doelpunt

Chery speelde weer een goede wedstrijd

Voor Immers en Wesley Verhoek was er grote belangstelling uit Duitsland en Engeland. Toch spelen ze nog steeds voor Den Haag. Ook  nu zaten er weer buitenlandse scouts op de tribune

Ook voor Toornstra is er veel belangstelling

En het is ook de vraag of Kum zal blijven

John Verhoek was één van de uitblinkers van de wedstrijd

Ali Boussaboun mocht de laatste 25 minuten doelpuntenmaker Vicento vervangen

De Roda JC aanhang was opgelucht dat ze niet helemaal voor niets naar Den Haag gekomen waren

Christian Kum snapt niets van de gele kaart die scheidsrechter Wiedemeijer aan hem uitdeelde