Datum plaatsing: 09-12-2011 23:32:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Heracles 2-0

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Kyocera stadion met 2-0 gewonnen van Heracles en staat daardoor bovenaan in het rechterrijtje van de eredivisie.

Trainer Maurice Steijn moest op het laatste moment een andere samenstelling van de selectie voor de dag toveren dan hij voor ogen had.  Middenvelder Aleksandar Radosavljevic was 's middags plotseling naar het ziekenhuis gebracht wegens een blindedarmontsteking waaraan hij meteen is geoperereerd. Voor hem in de plaats stond Kevin Visser, zijn directe vervanger dus weer in het veld.

Ook Vicento was ziek en voor hem in de plaats mocht Marc Höcher weer in de basis beginnen.John Verhoek is bijna weer wedstrijdfit na zijn schouderblessure en mocht op de bank plaatsnemen.

Na 8 minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong door een fout in de verdediging van Heracles. Mike van Duinen strafte die fout af en scoorde beheerst de 1-0. Daarna zakte de wedstrijd in en werden er van beide kansen geen echte doelkansen gecreeerd.

Na rust kwam er weer wat vuur in het spel van ADO, maar door allerlei onnodige overtredingen werd de sfeer wat geïrriteerd vooral toen scheidsrechter Bossen alleen gele kaarten voor de thuisploeg op zak leek te hebben. De kaarten die Ammi en Toornstra kregen waren cruciaal, zij zijn hierdoor de uitwedstrijd volgende week tegen Ajax geschorst. Doelpunten leken er verder niet meer in te zitten, maar in de slotfase werd dan toch het net gevonden. In de 81e minuut schiet Immers een voorzet van de pas ingevallen John Verhoek in en verdubbelde hiermee de stand die al zo lang op het scorebord stond.
Drie minuten later was het weer Immers die de bal inschoot achter doelman Pasveer, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

De wedstrijd was niet van hoog niveau, maar ADO Den Haag heeft weer de broodnodige punten binnengehaald waardoor het zich redelijk in de middenmoot heeft gevestigd.

Volgende week zondag speelt ADO uit in de Arena en iedereen met  groen geel bloed hoopt natuurlijk op een uitslag zoals vorig jaar.

Klik HIER voor de ADOstats statistieken van deze wedstrijd

Een klein groepje supporters uit Almelo had de lange tocht naar het Kyocera stadion ondernomen om hun club te ondersteunen

De fanclub van Juventus bestaat 25 jaar en dat wordt natuurlijk ook in Den Haag  gevierd

Tonny Bruins Slo, was door Ajax naar het Kyocera Stadion gestuurd, omdat ADO volgende week uit bij de Amsterdamse ploeg speelt

Kevin Visser stond deze wedstrijd in de verdediging

Aleksandar Rankovic, die in de rust afscheid zou nemen  van ADO Den Haag, volgde de wedstrijd vanaf de tribune

Omdat Vicento zich ziek had gemeld mocht Höcher als linksbuiten begonnen

Ook Mörec, die binnenkort afscheid neemt,  bekeek de wedstrijd vanaf de tribune

Assistent-trainer Henk Fräser gaf aan Eredivisie Live commentaar over het spel in  de eerste helft van de wedstijd

Aleksandar Rankovic nam afscheid van ADO Den Haag

Ammi gaf commentaar op de leiding en kreeg geel, waardoor hij komende wedstrijd tegen Ajax niet mee mag spelen