Datum plaatsing: 20-11-2011 15:34:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - FC Utrecht 2-2

ADO Den Haag heeft thuis twee punten te weinig gepakt tegen een zwak spelend FC Utrecht. In een spannend duel werd het uiteindelijk 2-2.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Didi Vathauer. Zowel de fans van ADO als FC Utrecht zorgden zo voor een waardig afscheid van een zeer trouw fan, sponsor en ex-werknemer.

ADO Den Haag begon de wedstrijd gehandicapt door de blessures van de twee Verhoekjes en Rado. Voor hen speelden Kevin Visser en Mike van Duinen en Charlton Vicento.

ADO leek niet al teveel last te hebben van de basisspelers die er niet waren. Het probeerde FC Utrecht snel onder druk te zetten, en bij tijd en wijle zat er weer een beetje schwung in het elftal. Met name Toornstra, Visser en Chery maakten een goede indruk. Immers schoot na anderhalve minuut al een keer hard op het goal en het wachten was op een echt grote kans. Die kwam er wel, maar aan de andere kant.

FC Utrecht mocht een corner nemen. Die werd doorgekopt en Daan Bovenberg mocht de bal keurig en ongehinderd in het goal lopen in de tiende minuut: 0-1. Uiteraard zorgde dat wel voor onrust, maar ADO bleef toch wel goed spelen. Toornstra zetten twee keer Vicento in vrije positie voor de keeper, maar wist daar maar weinig uit te halen.

Ook zat Mike van Duinen nog een keer dicht bij een doelpunt. Chery zette goed door en schoot in de korte hoek. Keeper van Dijk liet de bal los en van Duinen werkte de bal net tegen de paal.

In de dertigste minuut werd het alsnog gelijk. Vicento kon -zo op het oog in buitenspel positie- goed anticiperen op een steekbal en werkte keurig af: 1-1. Het was een terechte stand, want FC Utrecht kreeg maar weinig voor elkaar.

In de tweede helft kwam er steeds meer mist opzetten en duurde het lang eer de wedstrijd weer op dreef kwam. FC Utrecht wilde niet echt, en ADO was net niet bij machte genoeg tempo te zetten om de verdediging stuk te spelen. In de zestigste minuut brak Immers de wedstrijd open. Hij kreeg een bal buiten de 16 meter vol op zijn voet en ramde werkelijk de bal in het goal: 2-1.

FC Utrecht had weer iets om voor te spelen en dat deed het ook. Maar ADO moest eerst nog twee tegenslagen incasseren: Supusepa kwam ongelukkig ten val en moest direct het veld verlaten met nog een onbekende blessure. Maar ook Vicento moest gewisseld wegens een blessure. En dus kwamen John Verhoek en Morec alsnog het veld in. Frank Demouge kwam bij FC Utrecht in het veld en dat betekende dus één op één spelen en druk op de ketel.

En die druk kwam. ADO Den Haag moest achteruit en maakte het eigenlijk zichzelf lastig. FC Utrecht was niet eens echt gevaarlijk maar ADO verdedigde zo slordig dat er wel prolemen moesten komen. De gelijkmaker viel uiteindelijk weer door een corner. Coutinho is een goede keeper met mooie reflexen, maar in de lucht komt hij gewoon tekort. Dus belandde er uiteindelijk weer een bal in de 16 meter en werd de bal tegen de toch al zeer zwakke Christian Kum aangeschoten, waardoor een penalty de 2-2 op het bord bracht.

Daarna kon de wedstrijd alle kanten nog op. FC Utrecht kreeg geen echte kansen meer, maar ADO wel. Het combineerde aardig, maar de eindpass was steeds net te slordig waardoor er maar geen doelpunt kwam. En in de allerlaatste minuut redde keeper van Dijk alsnog het Utrechtse punt door een afstandsschot schitterend te verwerken.

Met een punt mag FC Utrecht het meest tevreden zijn en ADO blijft toch een beetje met een kater achter.

Klik HIER  voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Aan de keerwand waren de instructies opgehangen m.b.t de sfeeractie die op de vakken rondom Middennoord zou worden gehouden

Voor de wedstrijd  waren deze supporters nog met de voorbereidingen van de sfeeractie bezig

De stukken folie voor de actie waren nauwkeurig door de vrijwilligers op de honderden stoeltjes gelegd

Vlak voor de wedstrijd werden de lijnen nog even extra voorzien van een kalklaag

Deze ADO-kids poseerden trots met de ADO Den Haag-mascotte

De supporters herdachten met  een groot spandoek op de Aad Mansveld tribune de onlangs overleden oud ADO Den Haag elftalmanager en sponsor Didi Vathauer

Op dezelfde tribune werd met een grote Legia vlag ook meegedaan aan de sfeeractie

Er werd een minuut stilte gehouden voor Didi Vathauer

Zie hier het resultaat van het vele werk dat in de sfeeractie was gestoken

Mike van Duinen verving John Verhoek, die vanwege een blessure op de bank plaats moest nemen