volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 06-11-2011 13:48:00

Verslag en foto's AZ Alkmaar - ADO Den Haag 3-0


Kansloze nederlaag ADO Den Haag in Alkmaar: 3-0


ADO Den Haag heeft een kansloze nederlaag geleden in Alkmaar. ADO Den Haag kon het simpelweg niet bolwerken tegen de koploper uit de Eredivisie en ging terecht onderuit. De score had nog wel hoger uit kunnen vallen.

 

ADO Den Haag begon met Kum als linksback als vervanger van Supusepa waardoor de hierarchische verhoudingen wel duidelijk zijn: de beoogede nieuwe linksback Luksik is ondertussen derde keus geworden. 

 

Na 20 seconden had ADO Den Haag al achter kunnen staan. Uit een vrije trap konden twee AZ aanvallers vrij intikken, maar lieten dat na en daardoor liep de bal achter de achterlijn. Tien seconden later kreeg ADO wel direct zijn eerste kansje. Immers kreeg op de rand van de 16 meter een afvallende bal op zijn voeten, maar hij schoot de bal gehaast naast. Het bleek direct de een-na laatste kans te zijn van ADO. 

 

ADO kreeg geen grip op het felle spel van AZ, die als collectief aanvallende machine ADO de duimschroeven aandraaide. In de elfde minuut leverde dat een doelpunt op. Jens Toornstra verloor de bal in een poging om te schakelen. AZ profiteerde bliksemsnel en leverde de bal aan de vrijstaande Brett Holman. Die plaatste de bal bekeken in de korte hoek: 1-0.

 

Ook daarna bleef AZ aanvallen. ADO Den Haag was slordig in balbezit, maar gezegd moet ook worden dat AZ gewoon feller was en ADO geen moment rust gunde. AZ kreeg dan ook nog wel een paar goede kansen om de score uit te bouwen, maar liet dat na. ADO's enige echte kans kwam vlak voor rust. Uit een goede corner kopte Horvath rakelings langs.

 

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ADO werkte wel hard, maar kwam tekort. Het middenveld wist geen ballen te bezorgen aan de spitsen. Als de spitsen een bal kregen, wisten ze die niet vast te houden en AZ loerde op de counter en was aanvallend ADO Den Haag gewoon de baas.

 

We zullen er dan ook weinig woorden meer aan vuil maken. AZ schoot twee keer op de lat, en wist met mooie goals van Maher en Altidore de score verder uit te bouwen. De tweede goal was wel weer een gevolg van een directe fout. AZ joeg op, Ammi trapte de bal wild naar zijn medespeler achter hem, maar zo onzorgvuldig dat Maher kon overnemen. Op zijn eerste schot had Coutinho nog een antwoord, maar in de rebound was hij kansloos. Coutinho speelde overigens best aardig en haalde nog heel wat uit het goal. Zijn kwaliteiten als lijnkeeper staan buiten kijf, maar hoge ballen zorgen nog steeds steevast voor angstzweet bij de ADO supporters. 

 

ADO kon niets meer in de tweede helft behalve ballen tegenhouden. Luksik kwam nog even spelen toen ook Kum geblesseerd afhaakte. Stanley Elbers en Charlton Vicento mochten ook nog even ruiken aan het veld. Het mocht allemaal niet baten. Over twee weken speelt ADO thuis tegen FC Utrecht en zal het publiek drie punten eisen.  

 

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

 
Een onderonsje tussen de beide trainers

Maurice Steijn schudt technisch directeur van AZ, Ernie Stewart ,de hand. Stewart is een oud ploeggenoot van Steijn toen ze samen bij NAC speeldenJohn Verhoek probeert AZ keeper Esteban de bal afhandig te maken

Scheidsrechter Gözübüyük geeft Immers de gele kaartCoutinho bracht weer de nodige reddingen deze wedstrijd. Bij deze actie tikt hij de bal over het net

In een poging om Altidore het scoren te beletten test Morec de kwaliteit van zijn shirtje
Coutinho is woedend over de  terugspeelbal van Ammi, waaruit de 3-0 voortkwam