Datum plaatsing: 04-11-2011 22:30:00

Verslag en foto's vrouwenvoetbal: Zevenklapper voor ADO Den Haag

Het vrouwenteam van ADO Den Haag heeft vanavond in eigen huis met 7-0 van FC Utrecht gewonnen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam ADO Den Haag er nauwelijks aan te pas, maar dat veranderde toen ADO Den Haag een corner bijna tot doelpunt verzilverde. De doelvrouwe van het team uit de Domstad, Rena Verhoeven, kon maar net redding brengen, nadat ze de bal los had gelaten. Nog geen minuut later kwam het eerste doelpunt voor ADO Den Haag op het scorebord, doelpuntenmaakster was Lisanne Grimberg.
Even later gaf dezelfde Lisanne een prachtige voorzet aan Licienne Reichardt die de 2-0 daarop kon intikken.
FC Utrecht pakte het initiatief daarop weer over, maar de Haagse keepster, Barbara Lorsheijd, wist keer op keer goed te redden.
De Haagse vrouwen lieten echter zich niet imponeren en de wedstrijd was nog geen 20 minuten oud toen Jeanine van Dalen het derde doelpunt van de wedstrijd maakte. In de 30e minuut onderschepte Jill Wilmot een te korte terugspeelbal en gaf hem voor op Tessel Middag: 4-0.

Na de rust was het weer Barbara Lorsheijd die redding bracht. De doelpuntenmachine van ADO Den Haag kwam na de 70e minuut weer op gang. Nadat de bal eerst onderkant lat was gegaan scoorde Renate Jansen de 5-0 en een kwartier later maakte Lisanne haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Meteen daarna kreeg zij een publiekswissel van trainster Sarina Wiegman. Het wachten was op de 7-0 om er ook echt een zevenklapper van te maken en die wist Jill Wilmot uit een corner in de 90e te scoren.

ADO Den Haag heeft door de winst de koppositie overgenomen van FC Twente en heeft nu een positief doelsaldo van 20 doelpunten.

Volgende week vrijdagavond staat de uitwedstrijd tegen VVV Venlo op het programma. Het vrouwenteam van ADO Den Haag speelt op 2 december de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Zwolle.

Opstelling ADO Den Haag: Barbara Lorsheijd; Sylvia Nooij, Jeanine van Dalen, Mandy van den Berg, Lucienne Reichardt (57. Merel van Dongen), Jill Wilmot, Sheila van den Bulk, Renate Jansen, Lisanne Grimberg (83e Arlette Almeida), Tessel Middag en Eshly Bakker (55. Marjolijn van den Bighelaar)

Assistent-traine Marcel Valk feliciteert de vrouw van de wedstrijd, Lisanne Grimberg, met haar tweede doelpunt deze wedstrijd.