Datum plaatsing: 26-10-2011 20:59:00

Verslag en foto's bekerwedstrijd Vitesse - ADO Den Haag (2-1)

ADO Den Haag ligt uit de KNVB beker. Na een snelle achterstand had ADO Den Haag in de eerste helft het verdiend voor te staan, maar stond het 'slechts' 1-1. Na rust had Vitesse het beste van spel en won het terecht.

Na de winst op Scheveningen in de vorige ronde lootte ADO Den Haag voor deze bekerronde een 'zware' tegenstander. Ondanks het feit dat ADO Den Haag  een 'beschermde' positie bij de loting had had vanwege het bereiken van Europees Voetbal was ADO Den Haag één van de weinige clubs die een tegenstander van formaat had geloot, nl. het Arnhemse Vitesse.

Trainer Maurice Steijn had een aantal wijzigingen in het team aangebracht ten opzichte van de competitiewedstrijd afgelopen zaterdag tegen NEC. Vicento stond weer linksbuiten in de basis. Chery was een linie gezakt, die stond nu op het middenveld en Robert Zwinkels mocht net als in bekerwedstrijd tegen Scheveningen het doel verdedigen.

Vitesse kwam in de wedstrijd snel op voorsprong door een doelpunt van Marcus Pedersen in de 5e minuut. Aan doelpunt gingen echter 2 ongestrafte overtredingen vooraf. Bony speelde de bal in de 16 meter met de hand en Pedersen werd in buitenspelpositie aangespeeld waardoor hij makkelijk kon scoren.
Daarbij werd Vitesse nog geholpen door het feit dat, net als in de wedstrijd  Vitesse - PSV van afgelopen weekend, de spelers van het bezoekende team regelmatig onderuit gingen op het schijnbaar spekgladde veld van het Gelredome.

Tjaronn Chery maakte tien minuten later de  gelijkmaker door  de bal na een lange pass achter doelman Piet Velthuizen in het goal te werken.
Na 22 minuten besloot Toornstra tot woede van John van den Brom een blessure dusdanig lang te rekken dat zijn collega spelers in staat werden gesteld om langs de kant ander schoeisel aan te trekken. Na dat moment kwam ADO beter in de wedstrijd en kreeg ook meer kansen.
Verdediger Gabor Horvath kreeg in de 26e minuut van een gele kaart voor een overtreding net buiten de zestien, waarvan je je af kan vragen of het een overtreding was en zo ja of het een gele kaart waardig was.

ADO Den Haag had het betere van het spel en kon met een goed gevoel de kleedkamer in voor de rust. Maar na de rust trok Vitesse toch de wedstrijd naar zich toe. In de 68e ninuut kon on de volkomen vrij staande Bony via een steekpass heel eenvoudig de bal achter Robert Zwinkels intikken.
In het daarop volgende kwartier deed ADO Den Haag nog verwoede pogingen er gelijkspel uit te slepen, maar dat leverde Kum en Chery een gele kaart op en Horvaht kreeg ook een gele kaart, wat voor hem de tweede in deze wedstrijd was en net als in de competitieewedstrijd tegen Roda moest hij voortijdig het veld verlaten. Maurice Steijn probeerde nog door het inbrengen van Mulders en Supusepa voor respectievelijk Toornstra en Ammi in de laatste minuten een gelijk spel af te dwingen, waarbij ADO Den Haag best nog wel een kansje had, maar na 93 minuten vond scheidsrechter Danny Makkelie het welletjes en was het bekeravontuur van ADO Den Haag voor dit seizoen afgelopen.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.