Datum plaatsing: 24-10-2011 21:27:00

Beloftenteams: ADO Den Haag tegen Ajax onderuit in bekerwedstrijd

De beloften van ADO Den Haag speelden vanavond in het Kyocera Stadion in de achtste finale voor de KNVB beker voor beloftenteams tegen het beloftenteam van Ajax.

Op 19 september dit jaar ging ADO Den Haag in de uitwedstrijd van de beloftencompetitie tegen Ajax nog hard onderuit (5-0).
Zou ADO Den Haag vanavond in de bekerwedstrijd sportief revanche kunnen nemen? Een honderdtal supporters was daar benieuwd naar en trotseerde de kou om de spelers aan te moedigen.

Al in de derde minuut kon Ajax op voorstand komen, maar Tim de Rijk bleef bij de les. Toen keeper Martijn de Zwart te ver was uitgelopen, haalde De Rijk de bal van de doellijn.
Pas in de tiende minuut kwam het Haagse elftal door een mooie aanval van Wouter Vogel in de buurt van de Amsterdamse doelman Warner Hahn. Een kwartier later viel dan toch het eerste doelpunt voor Ajax, door een speler die op het wedstrijdformulier vooral opviel door zijn lange naam: Marcelo Nicolas Lodeiro Benitez.
Een minuut later viel bijna de gelijkmaker toen Kevin Schutte de bal richting het doel kopte, maar de doelman wist de bal nog net uit het doel te houden.

De rust werd dan ook ingegaan met 0-1. In de tweede helft verdubbelde Tom Boere na een voorzet van van Daley Blind de stand voor de gasten. In het Haagse doel stond  nu Mike ten Kroode, Martijn de Zwart was in de rust in de kleedkamer achtergebleven. Het werd nog spannend toen Wouter de Vogel kort daarop twee keer scoorde en de gelijkstand op het scorebord bracht. Maar daarna wisten de Amsterdammers weer twee doelpunten te maken door respectievelijk Tom Boere en Ismail Aissati, zodat de eindstand 2-4 in het voordeel van de Amsterdammers werd en ADO Den Haag zich weer meer kan concentreren op de competitie.

Opstelling Jong ADO Den Haag: Martijn de Zwart (46. Mike ten Kroode) ; Diego Liefden (Thomas Verheijdt), Tim de Rijk, Kevin Schutte, Jordy Strooker, Kevin Visser (46. Diederick Hoogerwaard), Jaap van Duijn, Thomas Broekhuizen, Marc Höcher, Adil Tihouna, Wouter de Vogel

Opstelling Jong Ajax: Hahn; Ligeon, Van Rhijn, Blind, De Kamps, Rits, Benitez, Bouy, Boere, Aissati, Arica