Datum plaatsing: 22-10-2011 23:36:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - NEC 1-0

ADO Den Haag heeft dit seizoen voor de tweede keer in eigen huis weten te winnen. Het doelpunt kwam op naam van John Verhoek.

ADO Den Haag startte de wedstrijd met twee nieuwe namen in de defensie. Horvath was geschorst en Ahmed Ammi nog niet voldoende fit voor een rentree na zijn kuitblessure. Voor hen namen Leeuwin en debutant Morec plaats in de basis.

ADO Den Haag startte zwak. NEC was aanvallender als ADO en joeg de ploeg op, zodat er maar moeizaam goede aanvallen van de grond kwamen. De eerste grote kans was dan ook voor NEC, platje kwam vrij voor de keeper en die haalde hard uit. Coutinho maakt wekelijks een goede indruk en ook nu was een reflex voldoende om de goal te voorkomen.

Zoals gezegd kreeg ADO niet echt voet aan de grond. Het werkte wel hard, maar soms lijkt het erop dat het allemaal net te mooi moet en de vorm daarvoor is er gewoon nog niet. Dus dat zorgde voor veel balverlies, passjes die net te zacht of onnauwkeurig werden ingespeeld en dus veel wisselingen.

Daarbij speelde ook nog dat de Belgische scheidsrechter de wedstrijd totaal niet aanvoelde en hij ook nogal nadrukkelijk wilde voorkomen de indruk te maken een 'thuisfluiter' te zijn. Dat zorgde voor veel irritatie op het veld en op de tribunes.

ADO Den Haag scoorde in de 25e minuut toch de 1-0. Jens Toornstra deed heel veel fout deze wedstrijd, maar had ook een aantal mooie passes. Een daarvan was op John Verhoek en die wist tussen drie man de bal voor zijn rechtervoet te krijgen en keurig in de korte hoek te plaatsen: 1-0.  Het was eigenlijk niet echt verdiend, want NEC was zeker in de eerste helft behoorlijk dreigend en de verdediging van ADO bleef geregeld met meer geluk dan wijsheid overeind.

Toch kreeg ADO ook genoeg kansen. Vlak voor rust had Toornstra vanaf rechts een perfecte voorzet op John Verhoek, maar die wist op mirakuleuze wijze de bal net te missen. Na rust, werd de wedstrijd almaar slechter. De spanning  werd daarentegen steeds groter en de kansen bleven voor beide ploegen komen. ADO Den Haag kreeg de grootste kansen. Wesley Verhoek had een grote kans, John Verhoek kreeg op aangeven van zijn broer een grote kopkans, Rado had met een afstandsschot nog een mooie gelegenheid en dan vergeten we maar de penalty die we hadden moeten krijgen nadat John Verhoek met twee armen werd vastgehouden en ten val werd gebracht.

NEC kreeg ook twee kansen: Platje schoot eerst in vrije positie naast, maar de grootste kans, was in de laatste minuut. Na een wat dommige overtreding van John Verhoek kreeg NEC een laatste vrije trap. Die werd ingebracht en carramboleerde van speler naar speler, tegen de keeper en weer van hem vandaan voordat Kum de bevrijdende trap weg van het goal kon geven. Al met al waren de drie punten wel terecht, maar maakte ADO het zich wel behoorlijk moeilijk vandaag. ADO blijft door de overwinning in de grote groep middenmoters en hoeft even niet meer naar beneden te kijken. En 9 punten uit de afgelopen vier wedstrijden is natuurlijk gewoon een prima resultaat.

Tegen Vitesse (woensdag voor de beker) en Heerenveen (zaterdag-uit) zal ADO desondanks  toch echt tot beter voetbal moeten komen, willen ze daar punten gaan meenemen!