Datum plaatsing: 06-12-1926 15:24:00

ADO wint met groote cijfers van Merwede 8-1

Het is een slechte dag geworden voor de groen-witten uit Dordrecht. Zonder onderscheid schoten alle spelers in hun taak te kort, waardoor het spelpeil aan de Dordtsche zijde bedenkelijk laag stond en waaraan dan ook in de eerste plaats, de groote 8-1 nederlaag valt toe te schrijven.

Bovendien was A.D.O. vol wraak over de vorige week in Dordrecht geleden nederlaag tegen O.D.S., aan welk feit de leiding van scheidsrechter Plasmeyer niet vreemd moet zijn geweest,  zoodat nu de andere club uit de Merwedestad het moest ontgelden.

Onder leiding van scheidsrechter Seyes werd voor een talrijk publiek aangevangen. Het eerste kwartier zien we een gemoedelijk spelletje van beide zijden, dat zich tot het midden-terrein bepaalt. Al spoedig is dan echter A.D.O. meester van 't veld en bijna den verderen duur van den strijd is A.D.O. vrijwel geregeld in den aanval geweest. De voorhoede vatte haar taak wel wat al te gemoedelijk op en tal van spelers stonden nogal eens buitenspel. Met de rust was 't al 4-0. Het eerste doelpunt maakte O. van .Soldt, de nummers 2, 3 en 4 Wim Tap. Vooral het tweede doelpunt, een kopbal. was fraai.

Ook na de rust had Merwede weinig in te brengen en de A.D.O. voorhoede verknoeide ook vele opgelegde kansen. W. Tap maakte nummer 5, van Soldt nummers 6 en 7 en van Eemberg met een kopbal uit een hoekschop, 8-0.

Toen fungeerde de A.D.O.-achterhoede even als de goede Sint en liet Merwede de traditioneele eer redden, 8-1.

Tegen   H.D.V.S. in Schiedam zal A.D.O. a.s  zondag wel op wat meer tegenstand kunnen rekenen.