Datum plaatsing: 16-10-2011 16:45:00

Verslag en foto's Roda JC - ADO Den Haag 4-1

ADO Den Haag was vandaag in Kerkrade exact 8 seconden bij de les. In de overige tijd, was het allemaal net niet. En dus ging de haagse equipe met 4-1 ten onder.

ADO Den Haag startte in Kerkrade in exact dezelfde opstelling als tegen Feyenoord, dus met Chery als linksbuiten en Supusepa als linksback.

En ADO Den Haag was ook direct bij de les. Sterker, het evenaarde het record van snelst gemaakte doelpunt ooit. Want na 8 seconden lag de bal al in het net bij Roda JC, die nota bene zelf mochten aftrappen. Twee slechte passen en een attente Chery die de bal keurig in de hoek schoot, zorgden voor een comfortabele 0-1 in de eerste minuut van de wedstrijd.

Maar eigenlijk was dat het ook wel. Alhoewel ADO Den Haag in het eerste kwartier verder niet in de problemen kwam, kwam het ook nauwelijks echt in het spel. Veel duels gingen verloren en vooral het middenveld verloor de strijd. Het eerste echte gevaar wat Roda wist te stichten was ook direct raak: Horvath gaf veel teveel tijd en ruimte bij de balaanname van Malki, die hard en beheerst van 16 meter raak schoot: 1-1.

Vanaf dat moment werd Roda steeds sterker en kreeg ADO Den Haag geen vat meer op de wedstrijd. De aanvallers van ADO stonden op een eiland en die van Roda kregen prima aanvoer van het middenveld, waardoor de druk steeds op de verdediging van ADO Den Haag lag. De wedstrijd werd vlak voor rust eigenlijk beslist. Lex Immers schoot de bal enigszins onhandig tegen het been van een tegenstander. De bal caramboleerde per ongeluk voor een aanvaller van Roda en Horvath moest aan de noodrem trekken, waardoor hij terecht de rode kaart kreeg. ADO Den Haag moest dus 50 minuten lang met een man minder weten te redden. De rust halen lukte nog wel, maar na rust was er eigenlijk geen houden meer aan.

In de eerste twee minuten kreeg Roda al twee grote kansen, maar die gingen er mirakuleus niet in. Daarna kreeg ADO zijn enige kans om de wedstrijd toch nog te kantelen: Immers gaf een goede bal op Wesley Verhoek, die vanaf de zijkant de keeper kon beproeven. Ondanks het harde schot, wist Verhoek helaas het net niet te vinden. Dat schot was eigenlijk de laatste poging van ADO om het tij te keren.

Roda JC zette de druk onverminderd hard op ADO en dat had effect. Het speelde in de 63e minuut eindelijk de vrije man goed uit en Donald kon inschieten: 2-1. ADO Den Haag probeerde het nog wel en kreeg zowaar nog even wat veldoverwicht toen het het tij wilde keren, maar uiteindelijk liep Roda toch vrij makkelijk uit naar de uiteindelijke stand van 4-1.

ADO Den Haag is terug op aarde gezet na de twee mooie overwinningen op VVV en Feyenoord en zal nu weer ouderwets volle bak moeten in de thuiswedstrijd tegen NEC aanstaande zaterdag.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Het eerste doelpunt viel zo snel dat bijna geen enkele fotocamera tijd had om scherp te stellen.