Datum plaatsing: 02-10-2011 16:41:00

Verslag en foto's Feyenoord - ADO Den Haag 0-3

ADO Den Haag krijgt legioen stil. ADO Den Haag heeft sinds 26 maart 2006 niet meer gewonnen in de Kuip van Feyenoord. Nu na 5,5 jaar was het dan vandaag weer zo ver. Feyenoord werd in eigen huis verslagen met drie doelpunten van John en Wesley Verhoek en Tjaronn Chery.

In een zonovergoten Kuip waren de verwachtingen van het Feyenoordpubliek hoog gespannen. Na de goede resultaten dit seizoen  leek ADO Den Haag een makkelijke tegenstander. De verwachtingen van het 800 man/vrouw meegereisde Haagse publiek waren iets minder. Want ADO Den Haag heeft in vergelijking met het vorige seizoen moeite tegen de 'zwaardere' tegenstanders.

Maurice Steijn zette deze wedstrijd hetzelfde basiselftal in het veld als in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo vorige week.

ADO Den Haag won de toss en aanvoerder Lex Immers koos ervoor om richting de meegereisde Haagse supporters te spelen.
Al in de eerste minuut beging Supusepa aan de zijkant van het veld een overtreding, waar Feyenoord een vrije trap voor kreeg. De bal uit de vrije trap kwam tegen de hand van Lex Immers die in de 16 meter stond. Scheidsrechter Pieter Vink uit Noordwijkerhout beoordeelde dit als niet opzettelijk hands, waar ADO Den Haag goed mee weg kwam. Tien minuten later had Jens Toornstra de eerste Haagse treffer kunnen maken. Op aangeven van Chery, die naar rechts was uitgeweken, schoot hij op doel maar de bal kwam nog net op het lichaam van een Feyenoorder terecht.
Omdat het spel van Feyenoord voornamelijk over de rechterflank ging was het voor de goed spelende Haagse verdediging, waar Supusepa als linksachter fungeerde, zeer voorspelbaar en dus goed te verdedigen.
Na een kwartier speeltijd kreeg het fel aanvallende ADO Den Haag loon naar werken. Den Haag maakte daarbij gebruik van de miscommunicatie van de Feyenoordspelers, waardoor verdediger Fernandez te zacht terugspeelde op zijn eigen keeper en John Verhoek heel alert was en de bal netjes achter de Rotterdamse keeper in het net kon leggen.
Pas ver in de eerste helft kreeg Feyenoord de eerste echte kans. El Ahmadi schoot van afstand op het Haagse doel, wist daarmee de Haagse doelman te verrassen, maar de lat bracht redding. Ook het feit dat Feyenoord pas tien minuten voor rust de eerste corner mocht nemen vertelde alles over de wedstrijd. Die ene corner werden er echter wel drie op rij, maar keer op keer wisten Gino Coutinho en de Haagse verdediging de bal weg te werken.
Op een psychologisch moment, namelijk vlak  voor rust verdubbelde ADO Den Haag de score:  Wesley Verhoek scoorde op aangeven van zijn  jongere broer John de 2-0.

Voor zover wij kunnen nagaan in de ADOstats statistieken is de laatste keer dat twee broers in één wedstrijd voor ADO scoorden meer dan 70 geleden. In de uitwedstrijd tegen Enschede wisten zowel Joop als Piet Everstein voor ADO te vinden. Zij hadden er ieder echter wel een aparte helft voor nodig.

Vlak na rust maakte Chery, die ook in de eerste helft weer goed uitblonk, het derde  Haagse doelpunt van de wedstrijd . Even later leek de score nog verder uitgebouwd te kunnen worden, Chery schoot op doel van keeper Mulder, maar die wist de bal  te stoppen.
Alhoewel Feyenoord in de tweede helft, aangemoedigd door het 45.000 koppige legioen, beter speelde dan in de eerste helft lukte het hen niet om ADO echt in de problemen te brengen. De enige echte kansen die de Rotterdammers in de tweede helft kregen waren een vrije trap na een overtreding van Horvath en een boogballetje Van Biseswar die Coutinho makkelijk wist op te vangen.
Maurice Steijn voerde drie wissels uit in de tweede helft. John Verhoek moest licht geblesseerd het veld verlaten, hij had eerder in de wedstrijd een por in zijn rug gehad en kon daardoor wat moeilijk ademhalen, voor hem kwam Mike van Duinen in het veld. En Christian Supusepa en Wesley Verhoek moesten het veld verlaten voor respectievelijk Ramon Leeuwin en Stanley Elbers.

ADO Den Haag kon de wedstrijd makkelijk uitspelen en zodoende kon het weer met 3 punten op zak terug naar Den Haag. Het mooiste is nog dat Feyenoord niet eens zo zwak was maar zwak gemaakt werd door het goede spel van ADO Den Haag.

ADO Den Haag heeft nu 14 dagen om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Onze eigen fotograaf was door omstandigheden verhinderd. Een paar  supporters waren gelukkig wel in Rotterdam en stuurden onze deze foto's.

Er was veel politie bij de wedstrijd, waaronder deze vrouwelijke agenten te paard

Het blijft mooi zo'n plein vol met tentjes en vooral leuke souveniers, en genoeg keus!