Datum plaatsing: 29-09-2011 08:55:00

ADOfans visit: Valencia CF - Chelsea

De ADO-fans Marc en Monique zijn op vakantie in Spanje en bezochten afgelopen zaterdag de wedstrijd Real Madrid - Rayo Valecano, gisterenavond waren ze bij de Champions League wedstrijd Valencia CF - Chelsea

We zijn lekker op vakantie, en na een leuke rit zijn we gisteren aangekomen in Valencia. We hadden ook voor deze stad gekeken of er een leuke wedstrijd was op de datum dat wij er waren. Wat bleek, Valencia speelde voor de Champions League thuis tegen Chelsea. Een mooi affiche! Voordat we naar Valencia reden hadden we op internet gekeken of er nog kaarten beschikbaar waren. Het goede nieuws was dat die er nog waren. Na aankomst bij ons hotel in Valencia zijn we direct  doorgereden naar het stadion om te kijken of we nog kaarten konden scoren. Het was een makkie. Er waren bij het stadion twee lokketten open die waar we tickets konden kopen.

De volgende dag waren we rond 19:15 uur bij het stadion. In eerste instantie dacht ik even dat we bij een krottenwijk waren aangekomen. Wat een armoedige zooi! Het leek wel of het stadion op instorten stond. Maar goed, we kwamen voor het  voetbal! Even een rondje gelopen en de boel bekeken.We zijn toen het stadion ingegaan en hadden prima plaatsen achter het doel, en lekker dicht op het veld! In het stadion kunnen zo’n 52.000 mensen, maar de wedstrijd was niet uitverkocht. Ik denk dat er zo’n 40.000 mensen zaten, waarvan zo’n 1500 Engelsen. Deze zaten in de derde ring. De fanatieke aanhang van Valencia zat in twee verschillende hoekvakken, en lieten de hele wedstrijd van zich horen.

De eerste helft ging gelijk op, en gezien de kansen was de 0-0 een terechte ruststand. Met 40.000 mensen, denk je dat het moeilijk word om in de rust aan een drankje te komen (met de catering bij onze FC in het achterhoofd), maar dat bleek reuze mee te vallen. Niet omdat het zo goed was geregeld, maar omdat niemand wat haalde. De meeste mensen namen een ingepakt broodje chorizo en een drankje van huis mee en dat at men in de rust lekker op. Met andere woorden, het halve stadion zat in de rust met een eigen broodje chorizo in de mond. Leuk om te zien.

De tweede helft was leuk en ging over en weer. Chelsea kwam om 0-1 door een doelpunt van Lampard, dit was op dat moment terecht. Vijf minuten voor tijd werd het nog 1-1 door een penalty na hands in het strafschopgebied. Het stadion ging uit z’n dak! (ook al zit er geen dak op de tribunes).

Het was leuk om een keer bij een Champions League wedstrijd te zijn. Uiteraard waren we de Europa League wedstrijden al gewend, maar dit is toch wat anders .

Marc en Monique

Het kost wat maar dan hab je ook wat kaartje voor de Champions League wedstrijd Valencia CF - Chelsea