Datum plaatsing: 24-09-2011 22:43:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - VVV Venlo (2-0)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-0 weten te winnen van VVV-Venlo. Beide doelpunten werden in de eerste helft gemaakt: de 1-0 door John Verhoek en de 2-0 vlak voor rust door Gábor Horváth.

ADO Den Haag startte de wedstrijd weer in een andere opstelling dan vorige week tegen FC Twente. Luksik werd geofferd ten koste van Supusepa, Kum keerde terug in de basis en ook Tjaron Chery mocht linksvoor beginnen.

Net als eerdere thuiswedstrijden startte ADO best goed. Het was fris, aanvallend en leek met voldoende zelfvertrouwen de wedstrijd te beginnen. Dat leverde al snel wat kansjes op voor ADO, maar schoten van John Verhoek en Chery waren net niet hard of accuraat genoeg om de eerste goal te forceren.

In de 15e minuut leek ADO Den Haag zijn eerste thuisgoal van 2011-2012 dan toch te maken. Immers gaf een mooie steekpass op Wesley Verhoek. Die bediende zijn broer John, die mooi intikte. Helaas werd er voor buitenspel gevlagd en gefloten.  En alhoewel het in het stadion er zeker niet op leek, de tv beelden lijken achteraf de grensrechter gelijk te geven die direct zijn vlag voor buitenspel omhoog stak.

Gelukkig viel de schade voor ADO wel mee. Vijf minuten later was het alsnog raak: uit een van de vele corners kreeg John Verhoek alleen voor de keeper ineens de bal. Hij kon hem rustig aannemen en snoeihard inschieten: 1-0.

Een mooie opsteker. ADO zette nog een tijdje aan, maar halverwege de eerste helft nam het even gas terug. VVV kon eigenlijk tot niets komen en heeft een zeer matig elftal waardoor de verdediging van ADO Den Haag nauwelijks in de problemen kwam. In de 40e minuut was het weer raak: uit een corner gaf Toornstra de bal aan Supusepa. Die gaf de bal direct voor en Horvath kon zijn tweede goal van het seizoen maken: 2-0.

In de tweede helft gebeurde er zowat niets meer. Er was nog een mooie aanval die werd opgezet door Immers met een steekbal. Wesley Verhoek schatte de bal op waarde en gaf de bal voor op zijn broer, maar die wist er net geen raad mee en schoof de bal langs het doel.

En in de allerlaatste minuut raakte Chery nog een keer de paal. Deed VVV dan niets? tja, eigenlijk niet. Of het moet een verdwaald schot zijn die wel direct voor gevaar zorgde: Coutinho stond te ver voor zijn goal en de bal belandde met mazzel op de bovenkant van de lat. Maar dat was toch echt wel de dadendrang van de Limburgers.

Een prettige overwinning dus, waardoor ADO Den Haag en wat plekjes klimt, maar vooral zich nestelt in een heel rijtje clubs die nu 7 punten uit 7 wedstrijden hebben. Niet veel, maar toch fijn met wedstrijden tegen Feyenoord en Roda uit op het programma. En met de wetenschap dat ook Toornstra en Immers weer op niveau komen en Tjaron Chery in de eerste helft een heel aardige wedstrijd speelde, lijkt het erop dat ADO Den Haag zich een beetje uit de negatieve spiraal aan het klimmen is. Op naar Rotterdam volgende week!