Datum plaatsing: 21-09-2011 19:17:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pas laat langs SVV Scheveningen: 1-3

ADO Den Haag is door naar de volgende bekerronde. Bepaald makkelijk ging dat zeker niet. Aan het eind van de wedstrijd stond, na een 1-0 achterstand, uiteindelijk de 1-3 op het scorebord.

In het basiselftal van SVV Scheveningen stonden maar liefst vijf oud ADO Den Haag-spelers opgesteld, te weten: Michael Ros, Samir El Moussaoui, Marcel Pronk, Joël Tillema en niet te vergeten Sjaak Polak natuurlijk.

ADO Den Haag begon met het een paar wijzigigingen in het elftal ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen FC Twente afgelopen zondag. Zo mocht Zwinkels het doel verdedigen en bleef Coutinho aan de kant en mocht nieuweling Mitja Mörec in de verdediging plaatsnemen waardoor Leeuwin op de bank plaats mocht nemen. Höcher speelde net als afgelopen zondag toen hij in moest vallen de geblesseerde Vicento ook nu linksbuiten.

Trainer John Blok van Scheveningen had zijn spelers waarschijnlijk maar één opdracht gegeven: "Aanvallen"! Wat er toe leidde dat de Hagenezen zich door de Scheveningers op de eigen helft vast lieten zetten. Veel supporters dachten dat  de Scheveningers dit maar even vol zouden houden, maar niets was minder waar. De amateurs waren in alle opzichten ADO Den Haag de baas.

Na een kwartier speeltijd kreeg Scheveningen een penalty toegewezen door scheidsrechter Jack van Hulten, omdat Mörec Joël Tillema neerhaalde in de 16 meter. Polak nam de penalty en bevestigde daarmee zijn uitspraak die hij van de week deed dat hij altijd tegen ADO Den Haag weet te scoren.Veel viel er daarna niet voor het Haagse publiek te beleven. Pas 10 minuten voor rust kwam John Verhoek in de buurt van doelman Samir Beeldsnijder, maar de bal belandde op de de paal.
Daarna kon ADO Den Haag weer een beetje grip op de wedstrijd krijgen, vooral toen verdediger Gabor Horvath zo maar door kon lopen naar het Scheveningse doel en fraai de 1-1 inschoot.

In de rust bleef Wesley Verhoek in de kleedkamer achter en voor hem kwam Stanley Elbers in het veld. Den Haag wist het weinige overwicht dat het aan het eind van de eerste helft had te handhaven. Marc Höcher schoot op doel, maar de Scheveningse keeper sloeg de bal uit het doelgebied. Höcher werd in de 57e minuut gewisseld voor
Chery, die aan de basis kwam te staan van de twee overige doelpunten die deze wedstrijd gescoord werden:
In de 80e minuut scoorde Jens Toornstra de 1-2 uit een voorzet van Chery en in de 86e minuut scoorde Chery zelf, op aangeven van John Verhoek. Wat de eindstand op 1-3 bracht.

Voor de volgende bekerronde wordt donderdagavond geloot en dan wordt bekend wie de volgende tegenstander van ADO Den Haag in de bekercompetitie is.

Klik  HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.

Hoewel de wedstrijd bij lange na niet uitverkocht was,  was het toch gezellig druk voor de wedstrijd

Oud ADO-speler Sjaak Polak zou uiteraard in het basiselftal van SVV Scheveningen opgesteld worden

De spelers en de spelersmascottes

Debutant Mitja Mörec haalt Joël Tillema onderuit, wat een penalty voor Scheveningen opleverde

En zo stond al na een kwartier een voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord

Maurice Steijn denkt er het zijne van

Chery kwam voor Höcher het veld in

Het werd wel heel erg druk rond keeper Beeldsnijder, die de kalmte bewaarde en de bal weg wist te werken

Chery maakt de 1-3 voor ADO Den Haag