Datum plaatsing: 19-09-2011 20:52:00

Beloftencompetitie: verslag en foto's ADO hard onderuit in Amsterdam (5-0)

Vanavond werd op 'de Toekomst' het beloftencompetitieduel tussen Ajax en ADO Den Haag gespeeld.

Het team van Wilfred van Leeuwen kreeg al in de 6e minuut het eerste doelpunt tegen. ADO Den Haag kon er weinig tegenover stellen. Tien minuten voor rust verdubbelde Ajax de stand door een doelpunt van Ricardo Kip. Net voor rust viel de enige goede doelkans van de eerste helft voor ADO Den Haag  te noteren. 'Japie' van Duijn  schoot op het doel van de Amsterdamse keeper Verhoeven, die de bal helaas nog net goed wist te pareren.

In de rust bleven Kevin Visser en Jordy Strooker in de kleedkamer achter. Voor hen in de plaats kwamen Robin Janmaat en Peter Korteling. Toch leverde dat ook niet het gewenste resultaat, want al in de 47e minuut werd het 3-0 door Boere en niet veel later wist  Ajax speler Arica via een verdediger van Den Haag de bal in het doel van de Haagse keeper Martijn de Zwart te werken. Daar bleef het niet bij, Ajax wist later met een 5e doelpunt de eindstand  van 5-0 op het scorebord te zetten.

Volgende maand (24 oktober) speelt Jong ADO Den Haag weer tegen Jong Ajax. Dan gaat het om een thuisduel  voor de beker.