Datum plaatsing: 10-09-2011 22:39:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - RKC Waalwijk 0-1

ADO Den Haag heeft vanavond de derde nederlaag van dit seizoen geleden. RKC wist de Hagenaars te verassen en verliet het stadion met de volle drie punten.

ADO Den Haag startte de wedstrijd met een behoorlijk gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen de Graafschap twee weken geleden. Aanwinsten Horvath en John Verhoek die dus op het veld met zijn broer Wesley werd herenigd, startten in de basis. Ook Hocher mocht als linksvoor beginnen.

En het zag er eigenlijk allemaal prima uit. ADO Den Haag oogde gretig en startte aanvallend. Alhoewel het opviel dat ook RKC probeerde druk te zetten en het aanvalspel van ADO te ontregelen, lukte het ADO prima om gevaarlijk te worden. John Verhoek liet in de eerste twintig minuten zien dat hij  van meerwaarde kan worden voor ADO. Zowel als aanspeelpunt als als  -nog net niet- scorende spits maakte hij een prima indruk.  Ook Hocher en Wesley Verhoek lieten zien waarvoor ze in de basis spelen: doorbreken via de vleugels en voorzetten geven.

Zo creeerde ADO in de eerste 25 minuten voldoende kansen en was ook het publiek tevreden, al werd er niet gescoord. Dat kon alleen maar een kwestie van tijd zijn. Na die 25 minuten was ADO echter een beetje uitgeraasd en kreeg RKC wat meer grip op de wedstrijd. Evander Sno en Ajax huurling Castillion kwamen beter in hun spel en RKC kreeg meer balbezit.

De eerste kans voor RKC was gelijk raak. Luksik liet zijn man lopen, die kan prachtig voorzetten en RKC spits Ten voorde schoot hard en strak in: 0-1. Een minuut later was het bijna gelijk 0-2. Horvath liet Castillion uit zijn rug lopen en hij kon op zijn gemakje doorlopen en scoren. Doordat Coutinho goed uitkwam, schoot Castillion iets te vroeg, waardoor de bal op de paal belandde en ADO van geluk mocht spreken dat het dus maar met 0-1 de rust inging.

In de tweede helft was het goede spel van ADO verdwenen. Het zelfvertrouwen leek als sneeuw voor de zon verdwenen. Spelers leken de bal niet meer te willen hebben, het combinatiespel was weg en de middenvelders Toornstra en met name Immers speelden een zeer zwakke wedstrijd. ADO probeerde het wel, er werd ook hard gewerkt, maar onnauwkeurige passing en angst voor de bal, zorgden ervoor dat RKC Waalwijk in de counter veel gevaarlijker was dan ADO. Het schoot in totaal drie keer op de paal en kon daarnaast nog zeker twee keer makkelijk scoren. Dat gebeurde echter niet, waardoor het wel spannend bleef tot de laatste minuut.

Maar al met al verdiende ADO Den Haag geen punten aan deze wedstrijd waarin het dus heel nadrukkelijk twee gezichten liet zien: een halve helft waarin het met zelfvertrouwen voetbalde en liet zien prima te kunnen voetballen. Maar nadat de tegengoal viel, leek het elftal uit elkaar te vallen en was er nauwelijks meer lijn te ontdekken in het spel. Een zorgelijke constatering. ADO Den Haag heeft nu in drie thuiswedstrijden één punt gehaald en nul keer weten te scoren. Nadat ADO volgende week in Enschede FC Twente partij mag geven, komt VVV Venlo op bezoek in Den Haag. Daarin zullen zaken recht gezet moeten worden voor het thuispubliek.