volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 22 18 3 1 57
2 AJA 21 16 2 3 50
3 FEY 21 13 3 5 42
4 AZA 22 12 4 6 40
5 VIT 22 9 6 7 33
6 HER 22 10 2 10 32
7 UTR 21 8 5 8 29
8 VVV 22 8 5 9 29
9 ADO 22 7 6 9 27
10 FOR 22 7 5 10 26
11 WII 22 7 4 11 25
12 ZWO 22 7 4 11 25
13 GRO 21 7 3 11 24
14 EMM 21 6 6 9 24
15 HEE 22 5 9 8 24
16 EXC 21 6 4 11 22
17 GRA 21 5 3 13 18
18 NAC 21 4 4 13 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
NU.nl

Datum plaatsing: 18-08-2011 20:23:00

Pascal Bosschaart in Australië: 'Bossie in Ozzie'


Pascal Bosschaart had naar Yogi Bear gekeken en twitterde daarover. Net als over zijn bezoek aan Tarongo Zoo, waarvan hij meerdere foto’s online zette (die van die tijger is het mooist). Ook was hij in de stad op zoek gegaan naar nieuwe schoenen, nog zonder resultaat.


tekst: Hendrik Meijnders 
 

Morgen komt zijn gezin eindelijk over vanuit Nederland, Pascal kijkt daar erg naar uit. Hoeft hij zich ook niet meer zo te vervelen. Hij verblijft al weken alleen in Australië.

 

Bosschaart woont sinds kort in jaloersmakend Sydney, waar hij voetbalt bij de plaatselijke FC. Na veertien seizoenen eredivisie bij FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag kan je een slechtere werkgever treffen als dertigplusser. Niet vanwege de competitie, wel vanwege de leefomstandigheden en het avontuur. En Bosschaart houdt het thuisfront van dat alles, als een backpacker zonder rugzak, uitgebreid op de hoogte.


Eenvoudigheid troef

Zo kan het dus ook. Eenvoudigheid troef. Een website, gemiddeld twee berichten per week. Een speler die vanuit een onontgonnen voetbalgebied normaal doet én communiceert met zijn achterban(netje).Die vertelt dat het vinden van een huis niet eenvoudig is, maar dat het uiteindelijk wel lukt. En dat de trainingen best zwaar zijn. Die trots laat weten dat hij z’n nieuwe auto heeft opgehaald. En dat hij ook daar zijn geliefde hobby karaoke kan uitoefenen. Die foto’s laat zien van de spelerspresentatie middenin de stad. En vertelt dat de competitie pas in oktober begint. En die laat weten wedstrijden van ADO via een livestream te volgen.


Grappige inkijk

Eigen ervaringen inclusief nu en dan een taalfout; het is een grappige inkijk in het leven van een prof.

Nu en dan reageert er een (oud)-collega (Ferrie Bodde), bij vrijwel elke update laat ma Bosschaart wat van zich horen. Zoals alleen moeders dat kunnen.

Wie op de hoogte wil blijven van 'Bossie in Ozzie':http://pascalbosschaart.waarbenjij.nu/?. En wie daar geen zin in heeft of het totaal oninteressant vindt: kijk vooral niet.

 

Edwin Lugt, tot voor kort algemeen directeur van Sydney FC, was jij betrokken bij de transfer van Bosschaart?
“Nee, ik was toen al weg bij de club. Ik had wel regelmatig contact met verschillende zaakwaarnemers, dus ook met Sport Promotion, het bureau dat de zaken van Bosschaart doet.”

 

Is men in Australië oprecht blij met de komst van een oudere speler als Bosschaart?
“Geen twijfel over mogelijk, meer dan blij. Dat was ook te lezen op verschillende internetfora, waar reacties van supporters positief waren. Je moet ook in alle redelijkheid kijken naar de Australische competitie. Jonge, talentvolle spelers die boven het niveau uitstijgen, verhuizen naar Europa. Als er dan iemand uit de eredivisie naar Sydney wil komen, is die welkom. Nederland heeft toch een goed aangeschreven competitie binnen Europa en is ook nog eens vice-wereldkampioen.”

 

Is de categorie Ronaldinho sowieso niet haalbaar?
“Dat kan je niet zo zeggen. Romario speelde ooit een aantal wedstrijden voor Adelaide. En Mario Jardel woog volgens mij 110 kilo toen hij voor Newcastle Jets kwam spelen. Dat sloeg nergens op. Dus af en toe is er wel een speler van naam, maar die verdient dan meteen de helft van wat de rest van het team bij elkaar verdient. Toch sluit ik een grote naam in de toekomst niet uit. Er zijn enkele zeer vermogende clubeigenaars. Geen miljonairs, maar miljardairs.”

 

Een grote naam zal de populariteit van de sport goed doen.
“Qua media-aandacht staat voetbal in Australië op de vierde plek, waardoor de aandacht in de twee grote kranten in Sydney niet heel groot is. Dat een grote naam publiek trekt klopt. Reed Dwight York in zijn zwarte Ferrari door de stad, dan wilden de mensen erbij zijn als hij speelde. Dat was interessant. Maar op het moment dat hij vertrok, haakte datzelfde publiek weer af. In Melbourne is men nu bezig Harry Kewell binnen te halen. Zorgt sowieso voor meer aandacht in de media.”

 

Alles is wel uitgebreid te volgen op televisie.
“Klopt, betaalzender Fox Sport heeft die rechten al vanaf de start van de competitie, toen niemand er nog interesse voor had. Dat contract loopt nu nog twee jaar door. Als het voetbal in Australië verder wil groeien is zendtijd op het open net van belang.”