Datum plaatsing: 14-08-2011 18:01:00

Foto's en verslag FC Groningen - ADO Den Haag 4-2

ADO Den Haag kansloos ten onder in Groningen.

ADO Den Haag heeft door een zeer matige eerste helft een kansloze nederlaag geleden in Groningen.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met veel nieuwe spelers. Voor  De Vogel betekende het zijn debuutwedstrijd voor ADO Den Haag. Hocher speelde ook omdat zowel Verhoek als Vicento  geblesseerd waren.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en stormde het veld over. ADO Den Haag had geen antwoord op de aanvalsdrift van FC Groningen. FC Groningen kreeg ook kansen, maar wist ze niet te benutten. Daarna leek ADO Den Haag enigszins in de wedstrijd te komen, maar voordat het ook echt tot goed spel wist te komen, gooide Ramon Leeuwin roet in het eten.

Door een zwakke kopbal gaf hij Matavz een kadootje in de 17e minuut en daar wist hij wel raad mee: 1-0. Daarna ging het snel. In de 21e minuut kon Matavz zijn tweede goal maken door een slimme actie door het midden. En toen het in de 37e minuut weer Matavz was die daarmee een hattrick maakte, was duidelijk dat ADO Den Haag geen punten mee zou gaan nemen uit de Euroborg en blij zou mogen zijn met nederlaag zonder al te hoge score.

Na de rust leek ook dat niet te lukken, want Bacuna maakte in de 47e minuut al de 4-0.  Gelukkig nam FC Groningen wat gas terug en wist Lex Immers op een bal van Mike van Duinen de 4-1 te scoren. En toen Mike van Duinen in de 58e minuut ook de 4-2 maakte leek het nog heel even wat te worden. Maar FC Groningen kwam nauwelijks onder druk te staan en geloofde het wel.

Het enige wat nog reste was de invalbeurt van Jaap van Duin, maar uiteraard kon hij ook het verschil niet maken en moest ADO met 4-2 genoegen nemen en kon het daar nauwelijks over klagen.

Maurice Steijn heeft de moeilijke taak om het elftal aan het voetballen te krijgen. Daarmee heeft hij te maken met spelers die nog onvoldoende ingespeeld zijn op elkaar en is ook nog niet duidelijk is of de nieuwe spelers voldoende kwaliteit hebben om mee te komen in de Eredivisie. Verdedigend ziet het elftal er zonder Derijck zeer zwak uit en ook voorin was er vandaag op het oog te weinig klasse om FC Groningen in de problemen te brengen. Het middenveld werkte hard, maar ook die is ook nog niet op het niveau van vorig jaar.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen PSV. Een ploeg waarin ADO de underdog zal zijn en ook een ploeg die nog niet lekker aan het voetballen is gekomen. Wellicht krijgt ADO vanuit die positie meer kansen dan vandaag.