Datum plaatsing: 05-08-2011 00:01:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Omonia Nicosia 1-0

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen Omonia met 1-0 gewonnen. Omdat de uitwedstrijd 3-0 in het voordeel van de Cyprioten was, was de overwinning niet genoeg om door te stromen naar de volgende ronde in de Europa League.

Bij ADO Den Haag moesten Kevin Visser en Chiro N'Toko de wedstrijd vanwege blessures vanaf de tribune toekijken. Op dezelfde tribune volgde ook hun oud teamgenoot Dmitry Bulykin het duel.

Er was een klein verschil in de opstelling ten opzichte van de uitwedstrijd. Luksik zat op de bank, Leeuwin was naar linksachter geschoven en Chery acteerde op het middenveld.

Een ander verschil ten opzichte van de wedstrijd van vorige week was dat ADO Den Haag aanvallend speelde en duidelijk op zoek was naar doelpunten, hetgeen ook niet meer dan logisch is. ADO stond voor de bijna onmogelijke taak om vier doelpunten te moeten maken om het Europese avontuur langer te laten duren.Omania was duidelijk niet gekomen om aan te vallen, vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat ze de 3-0 voorsprong uit de vorige wedstrijd wilden verdedigen.

Doelkansen kreeg ADO Den Haag genoeg, alleen ze gingen net langs het doel of werden niet goed benut. Duidelijk werd dat ADO Den Haag een echte spits ontbeert. Niets ten nadele van de hardwerkende Lex Immers en Wesley Verhoek, maar het mag duidelijk zijn dat zij geen Dmitry Bulykin zijn.

In de 15e minuut ontstond er een klein opstootje tussen de spelers van beide teams, na wat onderlinge duwtjes was het Wesley Verhoek die een gele kaart opzijn naam kreeg. Na een half uur speeltijd moest Ammi geblesseerd het veld verlaten, in zijn plaats kwam de Filipijnse international Paul Mulders die met deze invalbeur zijn debuut voor ADO Den Haag mocht maken. NIet veel later werd ADO Den Haag een penalty onthouden toen een speler van Omonia hands maakte in de 16. Scheidsrechter Borg kende ADO Den Haag in de plaats daarvan slechts een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied..
Hoewel ADO Den Haag elke keer voor het doel van keeper Giorgalides verscheen bleef een doelpunt uit. Eén van de grootste kansen was het schot van Jens Toornstra, de bal belandde echter op de lat.
Zo gingen de spelers van ADO Den Haag met 0-0 de kleedkamer in voor de rust.

Ook na de rust domineerde ADO Den Haag het spel, en kreeg het in de 53e minuut pas loon naar werken. Uit een corner scoorde centraal verdediger Timothy Derijck de 1-0.
Na dit doelpunt kregen de Hagenaars alle kans om de score te verdubbelen, maar ADO verzuimde ook nu weer om de kansen af te maken.
Ook na de wissels in het laatste kwartier die op de aanval waren gericht: Jory Brouwer kwam er in voor Charlton Vicento en Marc Höcher voor Aleksander Radosavljevic werd de Cypriotische keeper niet meer gepasseerd.

Om maar een oud cliché uit de kast te halen: ADO Den Haag heeft nu alle tijd en energie om zich op de competitie te gaan richten die voor ADO Den Haag aanstaande  zondagmiddag  thuis in het Kyocera Stadion tegen Vitesse begint.

klik HIER  voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.