Verslag en foto's Omonia Nicosia - ADO Den Haag

ADO Den Haag begon met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Coutinho, Ammi, Kum, Derijck, Leeuwin, Immers, Toornstra, Verhoek, Radosavljevic, Luksik, Höcher.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Tauras waren de tribunes met thuissupporters goed gevuld en bleken de Haagse meegereisde supporters die trouw hun cluppie volgden, flink in de minderheid.

Omonia kwam vanaf de eerste seconde van de wedstrijd erg aanvallend uit de startblokken, gesteund door het thuispubliek dat onder zeer luidruchtig gezang en gefluit massaal achter hun club stond. In de eerste tien minuten kon het team van Maurice Steijn er weinig tegenover  stellen, maar het tij leek zich  in de minuten erna toch langzaam te keren.Toch bleef  de thuisploeg het sterkste, en in de 19e minuut kreeg doelman Gino Coutinho het zwaar te verduren na een schot op doel en de corner erna, waarbij de bal het doel rakelings passeerde. In de 25e minuut leek Kum een doelpunt te voorkomen, maar de scheidsrechter floot tegelijkertijd ook voor buitenspel.

Doordat Kum in de 38e minuut een speler van Omonia in de 16 meter  neerhaalde kreeg Kum geel en Omonia een penalty toegekend. Die werd door Alex da Silva snoeihard ingeschoten en zo ging de thuisploeg de rust met 1-0 in.

Na de rust kwam Vicento ten koste van Höcher het veld in. Omonia bleef het beste van het spel houden. Zo werd in de de 56e bijna het tweede doelpunt door de thuisploeg gescoord, deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het wel raak, de 2-0 kwam op het scorebord door Hernan Rengifo. Omonia krreeg kans op kans en ADO Den Haag moest echt alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen, In de 70e minuut werd Luksik voor Chery gewisseld. Ook dat leverde niet het gewenste resultaat op, 7 minuten later werd de verdediging van ADO Den Haag weggespeeld en werd het maar liefst 3-0 voor de Cyprioten.

De thuiswedstrijd tegen Omonia Nicosia wordt volgende week donderdagavond gespeeld  en ADO Den Haag zal daar in minimaal 4 keer moeten scoren en geen tegen doelpunten moeten incasseren om door te gaan in Europa.

Voor de wedstrijd moest er nog wel even gegeten worden, maar wat?

Maar kan iemand  vertellen wat wat is

Voor de Haagse supporters was er een apart loket om kaartjes te kopen

er waren tv wagens aanwezig

en er was ook iemand met de regie bezig, dus iedereen hoopte dat de wedstrijd toch nog op tv kwam

Een aantal groenwitte Omonia supporters bleken ook supporters te zijn van het groenwitte FC Groningen