Datum plaatsing: 02-07-2011 20:54:00

Verslag en foto's jubileumwedstrijd Graaf Willem II-VAC - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de jubileumwedstrijd tegen Graaf Willem II-VAC met 0-15 gewonnen.

Graaf Willem II-VAC bestaat op 10 maart 2012 aanstaande 100 jaar en wilde dit bijzondere jubileum vieren door dit seizoen tegen ADO Den Haag een wedstrijd te spelen.

Graaf Willem II en ADO hebben ooit al eens eerder een wedstrijd tegen elkaar gespeeld..dat was in 1918 Het jaar waarin ADO kampioen werd van de derde klasse B van de toen nog Nederlandse Voetbalbond, dus nog zonder Koninklijke ervoor. Dat seizoen verloor ADO Den Haag slechts één wedstrijd en dat was de uitwedstrijd tegen Graaf Willem II, die de wedstrijd met 1-0 won.

De krachtsverhoudingen vanavond lagen iets anders, ADO Den Haag speelt momenteel Eredivisie en Europees voetbal, en Graaf Willem II-VAC komt uit in de 4e klasse.

De wedstrijd werd vanavond gespeeld op het kunstgrasveld van de Roggewoning in Wassenaar en stond onder leiding van Scheveninger Dick Jol. Ondanks dat de parkeermogelijkheiden bij het terrein beperkt waren, werd de wedstrijd goed bezocht.

In de eerste helft vond ADO Den Haag negen maal het doel. Doelpuntenmakers waren Lex Immers (3x), Vicento (2x), Tim de Rijk, Toornstra (2x) en Timothy Dercijk.

In de tweede helft kwam er, zoals bij oefenwedstrijden gebruikelijk, een compleet ander team voor ADO Den Haag het veld in.  Robert Zwinkels die de eerste helft het doel had verdedigd werd gewisseld voor Matus Ruzinsky, keeper van MFK Kosice en het Slowaaks elftal onder 19 jaar. Hij is deze week op proef bij ADO Den Haag.
Marc Höcher scoorde al in de 46e minuut en later scoorden Chery, Faik, Elbers (2x). Negen minuten voor tijd maakte Höcher het laatste doelpunt van de wedstrijd, wat de eindstand op 0-15 bracht.

De selectie gaat maandag op trainingskamp in Brabant en zal als afsluiting van het trainingskamp in Kerkrade een wedstrijd spelen tegen AEK Larnaca, waarin het een iets sterkere tegenstander zal treffen.

Klik HIER voor de ADOfans ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Klik HIER voor de ADOfans ADOstats.nl statistieken van de wedstrijd uit 1918

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Toornstra en Wouter de Vogel

Net zoals gisteravond tegen Laakkwartier maakte  Immers ook in deze wedstrijd drie doelpunten
Net zoals gisteravond tegen Laakkwartier maakte  Immers ook in deze wedstrijd drie doelpunten

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Ahmed Ammi in actie

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Verhoek aan de bal

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Timothy Derijck nog steeds bij ADO Den Haag

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Lex Immers baant zich een weg met de bal

Jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Ramon Leeuwin worstelt zich vrij

Een onderonsje tussen trainer Steijn en Wesley Verhoek
Een onderonsje tussen trainer Maurice Steijn en Wesley Verhoek

Bakte de keeper van Graaf Willem II-VAC er dan helemaal niets van? Nee dat was het niet, hij wist juist menig treffer te voorkomen

jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Eindsignaal eerste helft

Matus Ruzinsky, keeper van MFK Kosice en het Slowaaks elftal onder 19 jaar was deze week op proef bij ADO Den Haag

Deze jonge supporter lijkt aan de trainer te vragen of hij wel de goede schoenen voor dit (kunstgras)veld aan heeft
Steijn junior lijkt aan zijn vader te vragen of hij wel de goede schoenen voor dit (kunstgras)veld aan heeft

Tom Beugelsdijk, vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, speelde net als gisteren ook weer mee en was in de tweede helft aanvoerder

jubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Marc Höcher

Robin Janmaat, broer van Daryl, speelde  deze oefenwedstrijd ook weer mee
Robin Janmaat, broer van Daryl, speelde  deze oefenwedstrijd ook weer mee

Hicham Faik afkomstig uit het A1 elftal van ADO Den Haag

ubileumwedstrijd Graaf Willem II VAC - ADO Den Haag  Tjaronn Chery

Het arbitraal trio van deze wedstrijd stond onder leiding van oud top scheidsrechter Dick Jol

Het arbitrale trio van deze wedstrijd stond onder leiding van oud top scheidsrechter Dick Jol