Datum plaatsing: 20-05-2011 00:10:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Roda JC (Playoffs I) 4-2

ADO Den Haag heeft in eigen huis vergeten om Roda JC al in de eerste wedstrijd kansloos te maken voor de tweede ronde van de Playoffs. Ondanks legio kansen wist ADO er 'maar' 4 te maken, waardoor Roda nu zondag nog een goede kans heeft op de tweede ronde.

In het bij lange na niet uitverkochte Forepark stadion was de sfeer vooraf niet al te gespannen. Na vier opeenvolgende nederlagen, was  men lang niet overtuigd van een zelfverzekerd ADO Den Haag in haar eerste Play Off wedstrijd ooit.

Zij hadden ongelijk. Zonder Verhoek, Kum en Bosschaart vanwege een schorsing van drie jaar terug, begon Van den Brom met Kubik op rechts, Vicento op links en Bulykin in de punt. Het pakte direct goed uit. Waar Roda JC het initiatief leek te nemen in de beginminuten, was het ADO Den Haag die zowat met hun eerste balcontact de 1-0 scoorde. Na een voorzet van Ammi was het Immers die tot twee keer toe mocht aanleggen om de openingstreffer te scoren: 1-0.

Een verassend goed begin en het was nog lang niet klaar. Roda werd weggespeeld en kreeg de bal niet overgespeeld. ADO Den Haag was gezond agressief en hongerig naar de bal. De tweede goal viel nog net geen tien minuten later: Kubik leek de voorzet van links te ver voor zich uit te spelen maar wist met rechts schitterend de bal langzaam langs de doellijn te tikken: 2-0. En ADO wilde meer. En kreeg het ook. Vicento brak door op links, gaf de bal keurig af aan de meegelopen Bulykin, die na de aanname keurig de bal hoog in het goal schoot : 3-0 in de 23e minuut.

Roda leek gebroken, maar werd met een mazzeltje weer in de wedstrijd geholpen. Een mooie voorzet op Skoubo werd ingekopt. Coutinho stond slecht opgesteld en kon niet verhinderen dat de kopbal over hem heen in het goal belandde: 3-1.

Daarna werd het even spannend. Roda zette aan, maar op wat spanning na werd het nauwelijks gevaarlijk. En toen Vicento in de 41e minuut ook nog mooi de 4-1 scoorde op een voorzet van Bulykin, leek de wedstrijd wel gespeeld. Niets was minder waar. Bulykin kreeg in de 43e minuut rood wegens met gestrekt been inkomen. De kaart was niet geheel onterecht, maar ook wel zwaar gestraft.

En dus kon Roda in de tweede helft met een man meer aanzetten. Dat deed het ook. In de eerste tien minuten werd ADO Den Haag behoorlijk teruggedrongen maar tot echte kansen leidde het niet. ADO kwam wat los en kreeg kansen op uitbreiding van de score. Eerst was het Vicento die vrij kon uithalen, maar hard op de keeper schoot. De rebound werd door Immers van de doellijn gehaald. De corner die daar op volgde werd weer mooi door de keeper van Roda JC gered. En nog geen tien minuten later was het weer Vicento die op een mooie bal van Kevin Visser kon uithalen op het doel van de limburgers, maar weer redde de keeper knap.

Roda JC zette extra aanvallers in en dat betaalde zich uiteindelijk enigszins uit. De goed spelende Meulens kopte uit een corner van de altijd dreigende Laurent Delorge mooi in: 4-2.

En dat was ook de eindstand. Een mooi resultaat, maar doordat uitdoelpunten dubbel tellen, heeft Roda JC aan een 2-0 overwinning genoeg om naar de finale van de Play Offs te gaan. Dus er zal nog flink aan de bak gegaan moeten. Verhoek en Kum zullen er dan weer bij zijn en het is te hopen dat de straf van Bulykin niet hoger zal zijn dan 1 wedstrijd.

En met een beetje mazzel staan we dan over een weekje weer in het Forepark voor een wedstrijd tegen FC Groningen of Heracles in de laatste strijd naar Europees Voetbal!

Uiteraard gunnen we iedereen zijn Wembley avondje in Londen voor Swansea City tegen Reading, maar laten we toch vooral niet ook vergeten onze helden te steunen in het diepe zuiden van Limburg. Zondag 22 mei, 12:30 uur: Roda JC - ADO Den Haag!