Datum plaatsing: 12-05-2011 23:19:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Utrecht 4-0

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft het seizoen 2010/2011 afgesloten met een tweede plaats op de ranglijst.

Het is de derde keer op rij dat de vrouwenteam van ADO Den Haag er net niet in slaagt het kampioenschap binnen te halen. Twee keer eerder  was AZ de winnaar en dit jaar waren het de vrouwen  van FC Twente die met de schaal aan de haal gingen.

Omdat ADO Den Haag voor deze wedstrijd op slechts 1 punt van FC Twente verwijderd stond  was het team van Sarina Wiegman afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd in Enschede tussen  FC Twente en Willem II. Ondanks het feit dat ADO Den Haag vanavond de wedstrijd met 4-0 won van FC Utrecht bleek de uitslag van de wedstrijd helaas niet voldoende om het kampioenschap binnen te halen, want FC Twente wist haar wedstrijd met 4-1 te winnen, waardoor het verschil van 1 punt bleef staan.

Hoewel iedereen wist dat het vrouwenteam van ADO Den Haag maar een kleine kans had om kampioen te worden zat de hoofdtribune vol met enthiousiaste supporters.

Dan nog over de wedstrijd zelf:
ADO Den Haag startte zeer overtuigend aan de wedstrijd en FC Utrecht kwam er bijna niet aan te pas. Toch moest het publiek nog tot de 37e minuut wachten op het eerste doelpunt. Het doelpunt kwam uit een vrije trap voort en kwam op naam van Jeanine van Dalen. Net voor rust werd er weer een doelpunt uit een vrije trap gescoord, ditmaal door Lisanne Grimberg.

Net na de rust zette Lucienne Reichard op aangeven van Lisanne Grimbergde 3-0op het scorebord.
Utrecht probeerde nog wel wat terug te doen, maar pas na een uur speeltijd was er de eerste echte doelkanskans. De bal belandde echter in het zijnet.
Een paar minuten voor het Haags Kwartiertje zette Marelle Worm de eindstand op het scorebord: 4-0. Even later moest de doelpuntenmaakster geblesseerd het veld verlaten en omdat trainster Sarina Wiegman al drie maal had gewisseld moest ADO Den Haag met 10 speelsters de wedstrijd uitspelen. Doordat Utrecht met 1 speelster meer op het stond hadden zij wat meer kansen, maar keepster Barbara Lorsheijd wist haar doel schoon te houden.

ADO Den Haag zal volgend jaar uiteraard weer voor het kampioenschap gaan, alleen zal assistent-trainer Alex Scholte dan niet meer deel uitmaken van de technische staf van het vrouwenteam. Hij wordt volgend jaar hoofdtrainer van zondag tweedeklasser Full Speed in Delft.