Datum plaatsing: 01-05-2011 17:56:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Groningen 2-4

ADO Den Haag heeft zijn derde nederlaag op rij geleden. Op eigen veld werd een volledig terechte nederlaag tegen FC Groningen geleden

Voorafgaand aan de wedstrijd had Fansupport een aantal mooie sfeeracties staan. 15.000 gele en groene vlaggetjes sierden het stadion en er was veel confetti en sfeer voorafgaand aan de wedstrijd.

Het had op het elftal van John van den Brom niet zoveel invloed. Het elftal oogde een beetje slapjes en FC Groningen was vanaf de start al scherper en gevaarlijker. ADO Den Haag oogde nonchalant en speelde de bal in een veel te slap tempo rond om gevaarlijk te worden. En dus waren de eerste kansen voor FC Groningen. In de vijfde minuut had FC Groningen al voor kunnen staan na een open schietkans. Dat herhaalde zich nog een paar keer, totdat uiteindelijk Anderson in de dertiende minuut wel echt de eerste treffer maakte: 0-1.

ADO Den Haag rechtte enigszins de rug en begon wat aanvallender te spelen. Dat lukte nauwelijks, maar het had de mazzel dat de eerste echte kans ook weer direct raak was. De verder zeer tegenvallende Verhoek gaf een schitterende voorzet op Bulykin die daarmee zijn twintigste doelpunt dit seizoen maakte. Maar, ADO kwam er nog steeds niet aan te pas. ADO drukte wel, maar FC Groningen bleef het gevaarlijkst. Het was Stenman die in de 29e minuut daarvan gebruik maakte. Hij liep bij Wesley Verhoek weg en mocht tot twee keer toe vrij inschieten totdat de bal daadwerkelijk zat: 1-2.

Een kwartier later was het toch nog gelijk. Bulykin werd tegen de grond gewerkt en mocht direct zijn 21e inschieten en deed dat ook: 2-2. Vlak daarna had het nog 3-2 voor ADO kunnen staan als Bulykin de voorzet van Vicento erin had geprikt. Helaas faalde hij net aan en het werd de paal die hij raakte.

Na rust bleef FC Groningen heer en meester. Vlak na rust werd het 2-3 door Anderson en daarmee was eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. ADO ging krampachtig op zoek naar de gelijkmaker, maar FC Groningen bleef vrij makkelijk overeind. Een keer mocht ADO hopen op een penalty nadat Vicento een voorzet gaf die duidelijk met de hand werd weggewerkt, maar het had eigenlijk teveel van het goede geweest.

De 2-4 die volgde was een logisch gevolg van de uit blijvende gelijkmaker. ADO werd slordiger en FC groningen anticipeerde op een slechte cross bal van Lex Immers die bij een tegenstander terecht kwam. Leeuwin werd makkelijk uitgespeeld en Enevoldsen maakte de beslissende treffer met eenprachtig lobje.

Vlak voor het einde verstoorden supporters met vuurwerk nog het reguliere einde van het seizoen. Door de dikke rookwolken was er geen zicht meer op het veld en besloot scheidsrechter Vink maar iets eerder af te fluiten.

ADO Den Haag kan zich opmaken voor de play offs. Aangezien de kans groot is dat ADO Den Haag daarin eerst tegen FC Groningen moet spelen, is het te hopen dat zij goede lessen vandaag geleerd heeft, anders kan het Europa sprookje snel klaar zijn!

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Bij ieder stoeltje in het kyocera stadion was een vlaggetje geplaatst

Zo te zien zou er In de tweede helft op de Haaglandentribune een gigantisch spandoek omhoog gehesen worden
Zo te zien zou er In de tweede helft op de Haaglandentribune een gigantisch spandoek omhoog gehesen worden

De sfeeractie was goed voorbereid en men vroeg het publiek om de instructies goed op te volgen zodat alles gladjes zou verlopen

De traditionele kip verscheen ook dit keer weer op het veld

Ook het uitvak had vlaggen bij zich

Een mooi gezicht al die groene en gele vlaggetjes voor het begin van de wedstrijd

Er werd een minuut geklapt door spelers en publiek voor clubmensen en supporters die dit seizoen overleden zijn

De kip werd in veiligheid gebracht voor de bal echt ging rollen

Andersson scoorde in de 13e minuut de 0-1

De acties van Bulykin leveren altijd mooie foto's op

Als het stadion uitverkocht is en je hebt geen kaartje kunnen bemachigen, dan kun je nog altijd op een andere manier een gedeelte van de wedstrijd volgen

Immers was na vier wedstrijden schorsing weer van de partij

Bulykin scoorde de gelijkmaker en was op dat moment even topscorer van de eredivisie

Vicento werd stevig verdedigd

Bulykin werd gevloerd...

En scheidsrechter Vink vond dat een penalty waard

Weer werd de stand door Bulykin gelijk getrokken...2-2

Bulykin had net voor de rust een beslissend doelpunt kunnen maken, maar de bal belandde op de paal

Het The Hague Goodfellas spandoek werd na de rust op de Haaglandentribune omhoog gehesen

En ook op de Kidstribunes was er een groot spandoek te zien

Op de Aad Mansveld tribune sprak het spandoek voor zich zelf. De supporters van ADO Den Haag bedanken de spelers en de club voor het mooie seizoen

Vicento werd in de houdgreep genomen

De laatste minuten van de wedstrijd was er  door de groen gele rookbommen jammer genoeg nauwelijks iets van het veld zichtbaar, tevens onstond er door vuurwerk in het achter de LED-boarding opgehoopte papier een brandje ....

door het snel  ingrijpen van alerte stewards kon dit brandje gauw geblust worden. Het vuur had ondertussen wel veel schade aan de bekabeling en LED-boarding toegebracht.

Helaas, geen juichende spelers en publiek van ADO Den Haag deze wedstrijd, maar een 2-4 nederlaag

De brandweer kwam nog even kijken of het vuur goed gedoofd was.