Datum plaatsing: 28-04-2011 22:33:00

Verslag en foto's Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag - FC Zwolle 5-0

De Haagse dames hebben donderdagavond in eigen huis de dames van FC Zwolle met 5-0 verslagen.

De thuisploeg had de hele wedstrijd het betere van het spel. In de 14e minuut uitte dat zich in het eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Renate Jansen wist de keepster van FC Zwolle uit te spelen en kon vrij voor het doel de 1-0 intikken.Een kwartier later schoot verdedigster Sylvia Nooij de bal op fraaie wijze in het doel van de Zwolse  keepster Nadja Olthuis.

Vlak na rust scoorde Mandy van den Berg uit een vrije trap het derde doelpunt van de wedstrijd. Zwolle kwam daarna wat meer in de wedstijd wat resulteerde in een paar goede kansen voor de Zwolse dames waarbij één bal de lat  maar verder bleef de aanval van Zwolle beperkt tot een paar zwakke ballen richting doel van Barbara Lorsheijd die daar geen problemen mee had.

Vlak voor tijd kende scheidsrechter Drunen ADO Den Haag een penalty toe, die door  Sheila van den Bulk goed werd ingeschoten en in blessuretijd bracht Jill Wilmot de eindstand op 5-0.

Ondanks de ruime overwinning blijft ADO Den Haag op de tweede plek in de competitie staan, aangezien koploopster FC Twente vanavond ook in eigen huis VVV Venlo wist te verslaan.

Er staan nu nog twee wedstrijden voor ADO Den Haag dit seizoen op het programma: 5 mei spelen de vrouwen uit tegen Wilem II en 12 mei speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Utrecht.