Datum plaatsing: 09-04-2011 22:58:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Vitesse 1-0

ADO Den Haag heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen met 1-0 door een doelpunt van Danny Buijs. Door deze overwinning stijgt ADO Den Haag naar de vierde plaats in de eredivisie.

ADO moest het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Wesley Verhoek (7e gele kaart in wedstrijd tegen FC Utrecht vorige week) en Charlton Vicento (2 x geel tegen Utrecht) en Lex Immers. Frantisek Kubik die vorige week gepasseerd was omdat hij niet scherp genoeg meetrainde, mocht deze wedstrijd wel weer meespelen. Ook Ammi mocht weer in de basis starten.

Bij een overwinning op Vitesse zou ADO Den Haag op de vierde plaats van de eredivisie terecht kunnen komen, aangezien AZ gisteravond punten liet liggen tegen NAC Breda. En die vierde plek geeft recht op rechtsreekse plaatsing in de Europa League.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er, in het vandaag naamgegeven Kyocera Stadion, 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de schietpartij eerder op de dag in Alphen aan den Rijn.
De beginfase van de de wedstrijd verliep net als in de uitwedstrijd tegen Utrecht vorige week uiterst stroef. Ammi moest al na een kwartier vanwege een blessure gewisseld worden, waarop Kevin Visser in het veld kwam en op het middenveld ging spelen net als afgelopen weken. Leeuwin verhuisde na de wisssel van het middenveld naar rechtsachter. In de 28e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong dankzij een kopbal van Danny Buijs na een verre inworp van Pascal Bosschaart, die Dmitri Bulykin doorkopte naar Buijs.

Na de rust kreeg Vitesse meer overwicht, maar tot veel doelkansen kwam het niet. Alleen Propper en Ismail Aissati kwamen in de buurt van het doel van Coutinho, maar die wist de bal  steeds makkelijk te stoppen. Kubik, die de hele wedstrijd niet lekker in zijn vel zat, kreeg tot twee keer toe nog kans om de score te verdubbelen, maar hij schoot beide keren net langs het doel van doelman Room. Kubik werd aan het eind van de wedstrijd gewisseld voor Aleksandar Rankovic, die net als in de wedstrijd tegen Utrecht in de laatste minuut mocht invallen.
De wedstrijd die van een matig niveau was leverde in ieder geval drie punten voor ADO Den Haag op en daarmee staat ADO Den Haag op de vierde plek!

Klik HIER  voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Pascal kreeg na de wedstrijd een biertje toegeworpen, er zat nog net een slok in het bekertje toen hij hem opving.