Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 04-04-2011 11:55:00

'Ik denk dat ik volgend jaar in Utrecht maar weer op de bank moet zitten'

De echte volgers van ADO Den Haag wisten het al anderhalve week (de landelijke pers pas sinds de wedstrijddag), maar FC Utrecht uit is voor Maurice Steijn geen onbekend terrein.

Tekst: Glenn Duijzer

Nam hij vorig seizoen de taken over van de ‘in de luwte geplaatste’ Raymond Atteveld, dit seizoen nam de trainer in opleiding de honneurs waar van de geschorste John van den Brom. Het resultaat was er niet minder om, ADO Den Haag won de veldslag met 2-3 door treffers van Vicento, Radosavljevic en vanaf elf meter Bulykin. Was het vorig jaar de start voor handhaving in de Eredivisie, ditmaal ging het erom dat de druk op AZ werd gehouden. AZ staat op de positie in de ranglijst die recht geeft op rechtstreekse deelname aan Europees voetbal. Na afloop sprak Haaglandenvoetbal.nl met Maurice Steijn.

Gefeliciteerd met de overwinning op FC Utrecht. Gaat dat nou vervelen, steeds bij FC Utrecht uit winnen?

"Hahaha, het is alweer de tweede keer dat ik hier op de bank zit en dat ADO Den Haag wint. FC Utrecht uit ben ik nog ongeslagen, dus ik denk dat ik volgend jaar maar weer op de bank moet zitten!’’

Wat vond je van de wedstrijd? Het leek meer op een slagveld dan op een voetbalwedstrijd.

" Ik vond het een matige wedstrijd, van beide kanten trouwens. Ik vond wel dat FC Utrecht meer in balbezit was en iets verzorgder speelde. We kwamen gelukkig het eerste kwartier door. Net op het moment dat we dachten de wedstrijd onder controle te hebben viel de 1-0.’’

De gelijkmaker viel ook op een moment dat FC Utrecht de wedstrijd onder controle had.

"Ik vond dat wij een goede goal scoorden zo vlak voor rust. Ik heb in de rust aangegeven hoe we de tweede helft moesten spelen. Zuiniger met de bal en wat meer via het middenveld moeten spelen.’’

Dat is dan goed uitgevoerd, gezien de eindstand.

"Voordat ik goed zat, was de stand al 1-3! Daar komt dan die rode kaart van Vicento nog bovenop en staat de wedstrijd in vuur en vlam. Maar ik vind dat we, behalve die goal, in de tweede helft niet veel hebben weggegeven. Die tweede treffer van FC Utrecht was nog een afgeslagen bal die ineens werd geschoten ook.’’

Het was vanaf de zijlijn goed om te zien dat de ploeg veerkracht toonde na de achterstand.

"Jazeker, de eerste was een goede goal. De treffer van Radosavljevic is een fantastische goal. De aanval voorafgaand aan de strafschop was ook een mooie.’’

Na de laatste wedstrijd van ADO Den Haag tegen Ajax heeft de club veelvuldig negatief in de media gestaan. Had je daar in de voorbereiding naar deze wedstrijd last van?

,,Niet echt. Het was vooraf al bekend dat we zonder Lex Immers en John van den Brom zouden spelen. Die schorsing hebben we moeten accepteren. Maar verder dan het feit dat Immers niet mocht spelen heeft het geen invloed gehad op de wedstrijd en spelers.’’

Waarom stond Vicento in de basis in plaats van Kubík. Die was toch niet geblesseerd?

,,Vicento is al enige tijd goed bezig in het tweede elftal en op de trainingen en Frantisek Kubík zit in een wat mindere periode en presteert ook minder. Dan is het goed dat andere spelers ook een kans krijgen.’’

Het komt niet vaak voor, maar in deze wedstrijd zelfs bij beide ploegen. Een speler die ingebracht wordt en niet veel later er weer vanaf moet. Roderick Gielisse mocht invallen en werd er niet veel later weer vanaf gehaald. Was daar aanleiding voor? Dmitry Bulykin leek ook aan te geven dat hij gewisseld wou worden.

"Gielisse werd ingebracht als extra speler op het middenveld, maar het bleek al snel dat hij teveel moest sprinten in een te korte tijd. We kregen op de bank de indruk dat hij daardoor ging verzuren en hij leek ook last te krijgen van zijn lies. Dat is de reden waarom we Gielisse er weer vanaf hebben gehaald. Bulykin wou wisselen om tijd te rekken”.