16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 05-03-2011 23:46:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - NEC Nijmegen 5-1

ADO Den Haag heeft op overtuigende wijze de nederlaag tegen NAC Breda vorige week verwerkt. Het stuurde zaterdagavond NEC met een klinkende 5-1 nederlaag naar huis en nestelde zich op een comfortabele 4e plek op de ranglijst.

In een wederom uitverkocht huis, moest ADO met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week revancheren. Danny Buijs startte in de basis. Hierdoor schoof Lex Immers een positie naar voren op de linkervleugel omdat zowel Charlton Vicento als Frantisek Kubik geblesseerd waren. Ook was er weer eens een plekje als linksback voor Pascal Bosschaart door de schorsing van Christian Kum.

ADO startte niet al te overtuigend. NEC liet de bal goed lopen en ADO Den Haag kreeg het niet voor elkaar om elkaar goed te vinden. NEC kreeg niet echt kansen, maar ADO Den Haag dus ook niet en de wedstrijd wilde niet echt loskomen. Daar maakte een bevlieging van Rado en Lex Immers een einde aan. In de 15e minuut nam Rado vanaf het middenveld snel een vrije trap. Hij bereikte in het strafschopgebied Lex Immers, die schitterend aannam en daarna beheerst afrondde: 1-0.

NEC gaf direct antwoord. Na een onhandige bal van Immers op Derijck, liet die zich wel heel makkelijk voor de gek houden door de topscorer van de eredivisie, Bjorn Vlemincx. Hij draaide makkelijk weg en scoorde in de korte hoek de 1-1, nog geen twee minuten nadat ADO op voorsprong was gekomen.

ADO Den Haag bleef sterker en verdiende eigenlijk een penalty nadat Bulykin vol op zijn knie werd geraakt, maar moest wachten tot ook Danny Buijs werd neergehaald om de strafschop ook echt te krijgen. Bulykin deed wat hij moest doen en schoot ADO naar de 2-1 stand. Na de rust kwam ADO Den Haag heel goed uit de kleedkamer. In vier minuten wist het vier enorme kansen te creeeren, maar uiteraard was het Wesley Verhoek die de ban brak. Hij schoot met zijn 'zwakke' linker de bal met een prachtige curve de 3-1 binnen. Vijf minuten later was het Jens Toornstra die de wedstrijd definitief in het slot zette. Uit een vrije trap schoot hij prachtig in de korte hoek de 4-1 binnen. Daarna was de wedstrijd gespeeld en speelde ADO de wedstrijd uit. NEC kreeg nog wel wat kansjes, maar ook dat was niet aan de Nijmegenaren besteed. Davids kwam nog het dichtst bij een goal, maar Pascal Bosschaart kon de bal van de lijn wegwerken. Het slotstuk was weer voor ADO. De ingevallen Jordy Brouwer maakte een mooie kopgoal voor de hagenezen en daarmee ook direct zijn eerste voor ADO Den Haag.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Er werd door Fan Support op vak G weer voor veel sfeer gezorgd

Het uitvak had een wat andere sfeer bedacht

Wesley Verhoek werd gehuldigd omdat hij 150 duels in het betaald voetbal heeft gespeeld

Pascal Bosschaart mocht weer in de basis beginnen en wist de tegenstander goed van de bal af te houden

Buijs werd onderuit gehaald en scheidsrechter Van Sichem zag er terecht een penalty in

Bulykin had deze wedstrijd, na de  benutte penalty,  een aantal kansen om gelijk aan Vleminkcx te komen als topscorer

Vreugde na het schitterende doelpunt van Wesley Verhoek

Toornstra en Verhoek overleggen wie de vrije trap gaat nemen..

Het werd dus Jens Toornstra, die de bal fraai over het muurtje en over doelman Cillessen schoot

Zimling trapte loeihard tegen het been van Radosavljevic en dat is zonder meer een rode kaart waard