Datum plaatsing: 26-02-2011 22:47:00

Foto's en verslag NAC - ADO Den Haag 3-2

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen NAC verloren, nadat het team van John van den Brom met 1-0 achter was komen te staan sloot ADO toch de eerste helft met af met 1-2 door een doelpunten van Wesley Verhoek en een eigen doelpunt van de tegenstander.

Kevin Visser en Charlton Vicento mochten in de basis beginnen, omdat Aleksandar Radosavljevic en Frantisek Kubik wegens blessures de wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan.

NAC begon aanvallend aan de wedstrijd en wist in de 4e minuut al op voorsprong te komen door Schilder die uit een vrije trap  scoorde. ADO Den Haag gaf de strijd niet op en na een aantal malen voor het doel van Ten Rouwelaar te hebben gestaan, schoot Verhoek 20 minuten later de gelijkmaker in het doel. Tien minuten later was het weer Verhoek die zorgde voor de voorsprong. Het doelpunt kwam echter op naam van NAC-verdediger Horvath die de inzet van Verhoek achter zijn eigen doelman wist te werken.

Kort na rust wist NAC de stand gelijk te trekken door  wederom een doelpunt van Schilder. Even later drukte scheidsrechter Janssen zijn stempel op de wedstrijd. Kum die in de eerste helft geel had gekregen, ontving wegens het wegtrappen van de bal een wel heel gemakkelijk gegeven tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. NAC wist het overwicht op het veld daarna al gauw te benutten en werd ook nog een handje geholpen door een verdedigingsfout van Leeuwin waardoor Feher zomaar de 3-2 op het scorebord kon zetten. Daarna was de strijd eigenlijk al gestreden. Topscorer Bulykin was niet gevaarlijk genoeg omdat hij verstoken bleef van voorzetten van Verhoek. Derijck liep vaak naar voren om de aanval een handje te helpen, maar dat ging ten koste van de verdediging en Jens Toornstra moest door het gemis van Radosavljevic veel werk alleen opknappen in het middenveld.
Van den Brom wisselde 5 minuten voor tijd de moegestreden Visser voor N'Toko. Maar die wissel had eigenlijk al veel eerder moeten plaatsvinden.
In de blessuretijd hadden beide ploegen nog kansen om te scoren, maar een doelpunt bleef uit zodat de eindstand op 3-2 bleef steken.

Het is de eerste wedstrijd sinds begin december vorig jaar dat ADO Den Haag geen punten weet te pakken.

Deze wedstrijd heeft overduidelijk aangetoond dat spelers als Kubik en Radosavljevic juist de meerwaarde van ADO Den Haag zijn dit seizoen. Het zou voor ADO Den Haag van groot belang zijn als deze spelers volgend seizoen behouden kunnen worden.

Volgende week speelt ADO Den Haag thuis in het Kyocera Stadion tegen NEC, waar oud ADO Den Haag trainer Wiljan Vloet de scepter zwaait.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Het uitvak was goed gevuld met  Haagse supporters die zich als vissen in een kom voelden getuige de vissenplaatjes die ze op de wand hadden opgehangen

Het was goed om te zien dat Rankovic  na lang blessureleed weer bij de selectie zit, al kwam hij deze wedstrijd  nog niet in actie

Na 4 minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong

Bulykin werd het spelen behoorlijk lastig gemaakt door zijn directe verdediger

Na een overtreding kreeg Jens een vrije trap, maar de bal ging helaas ruim over

Bulykin had een doelkans, maar de bal ging net naast het doel van keeper ten Rouwelaar

Wesley Verhoek en Kees Luijckx werden belerend toegesproken door scheidsrechter Janssen

Zowel op het veld als in het uitvak werd het doelpunt van Verhoek uitbundig gevierd

Bulykin kijkt toe hoe hij niet hij de voorzet van Verhoek  in het doel werkte, maar NAC-speler Horvath in eigen doel schoot

Kum krijgt geel en Amoah helpt de scheidsrechter er voor de zekerheid aan te herinneren dat dit zijn tweede gele kaart is

Vicento wilde een inworp nemen, maar moest dit van Van den Brom overlaten aan Wesley Verhoek

Scheidsrechter Janssen zag alles maar was niet consequent in het bestraffen van alle overtredingen