Datum plaatsing: 17-02-2011 21:29:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag - SC Heerenveen 2-2

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft donderdagavond in Delft op kunstgras gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen.

Het dameselftal dat vanavond uit moest wijken naar  DHC in Delft, vanwege de voorbereidingen in het Kyocera Stadion voor de wedstrijd van de heren aanstaande zondag tegen Feyenoord , leek in het begin van de wedstrijd niet opgewassen tegen het fel spelende elftal van SC Heerenveen.

Al binnen een half uur kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Shanice van de Sanden in de 9e minuut en een kwartier later krulde  haar collega Sylvia Smit de bal achter doelvrouwe Laura du Ry van ADO Den Haag.

De dames van ADO wisten in de slotfase van de eerste helft terug te komen op 1-2 door een treffer van Jeanine van Dalen.

In de tweede helft scoorde Renate Jansen de gelijkmaker.

Doordat FC Twente uit tegen VVV heeft gewonnen, moet SC Heerenveen de koppositie afstaan aan  FC Twente en ADO Den Haag staat met 3 punten verschil op de derde plaats.