Datum plaatsing: 12-02-2011 21:34:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - VVV 3-0

In een nagenoeg uitverkocht Kyocera Stadion heeft ADO Den Haag de vijfde overwinning op rij geboekt.

Het stadion zat zaterdagavond bomvol ADO Den Haag supporters en omdat er maar een twintigtal uitsupporters van VVV de lange reis naar Den Haag wilden maken, was ook het uitvak gevuld met ADO Den Haag supporters.

De voor deze wedstrijd geschorste Ramon Leeuwin werd vervangen door Chiro N'Toko, die debuteerde met een basisplaats in het Kyocera Stadion.

Zoals vaak tegen de 'zwakkere ploegen' kon  ADO Den Haag het spel niet gauw naar zich toetrekken.
VVV beperkte zich zich op een enkele uitval na tot verdedigen. ADO Den Haag kreeg via Kubik, Bulykin en Toornstra een aantal doelkansen, maar de bal ging net langs of over het doel. In de 30e minuut kreeg VVV de beste kans van de wedstrijd, bij een rebound ging de bal bovenkant lat van doelman Coutinho.
Vlak voor rust kreeg Wesley nog een kans op een openingstreffer, maar de bal werd ternauwernood opgevangen door doelman Begois van VVV.

In het begin van de tweede helft was de eerste de beste doelkans voor Kubik deze ging echter  op de lat. Daarna was het de weer uitstekend spelende Jens Toornstra die in de 53 minuut  op een voorzet van Kubik zijn tweede doelpunt van dit seizoen maakte en de 1-0 op het scorebord zette. Dit was een terechte beloning voor zijn harde werken. Tien minuten later werd Bulykin in het strafschopgebied licht vastgehouden maar scheidsrechter Pieter Vink vond de overtreding zwaar genoeg om er een strafschop voor te geven. Bulykin benutte de strafschop zelf en verdubbelde hiermee de score voor ADO Den Haag.

Net nadat het Haags kwartiertje was ingezet dacht Toornstra zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd te maken, maar de bal ging via  het  buiten spelpositie staande Bulykin's lichaam het doel in, zodat het doelpunt werd afgekeurd. Toen Bulykin even later de 3-0 scoorde was het voor VVV echt over en uit. In de slotfase werd Kubik nog vervangen door Vicento en Jordy Brouwer mocht Bulykin vervangen. Door deze winst handhaaft ADO Den Haag zich in de top vijf van de eredivisie.

Volgende week speelt ADO Den Haag weer thuis in het Kyocera Stadion. De tegenstander is dan Feyenoord die vanavond moeizaam won van Heracles.