Datum plaatsing: 05-02-2011 21:44:00

Verslag en foto's PSV - ADO Den Haag 0-1

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen PSV met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Wesley Verhoek in blessuretijd.

Net als tegen Ajax uit heeft ADO Den Haag dit seizoen sinds lange tijd  nu ook weten te winnen van PSV.

De laatste uitwinst bij PSV dateert uit 1971. Toen was Wytze Couperus de doelpuntenmaker voor de Hagenezen.

Van den Brom dacht blijkbaar 'never change a winning team' en stuurde hetzelfde elftal het veld in als vorige week tegen Excelsior, waarvan ADO met 5-1 won. Deze wedstrijd zullen de spelers niet echt de opdracht hebben gekegen om aan het doelsaldo te werken, maar was minstens 1 punt mee naar huis te nemen van belang.

Aan het begin van de eerste helft was PSV heer en meester in eigen stadion, Den Haag kwam er nauwelijk aan te pas. Rond  de 10e minuut resulteerde dat in een handvol corners voor de thuisploeg maar ADO liet zich hierdoor niet afschrikken en  bleef goed verdedigen.In de 19e minuut ontstond er het nodige duw en trekwerk toen PSV weer een corner mocht nemen. PSV spits Toivonen duwde zonder enige reden Leeuwin omver bij het goal en Leeuwin reageerde daarop door een duw terug te geven, wat beide spelers een gele kaart opleverde. Door de gele kaart is Leeuwin er de volgende wedstrijd niet bij.
De eerste doelkans voor ADO Den Haag kwam pas in de 26e minuuut van de wedstrijd toen Verhoek een vrije trap nam, maar de bal ging  ver boven het doel van keeper Isaksson. In de 39e minuut had Toornstra kans om zijn tweede doelpunt in de eredivisiecompetitie  te maken, maar voor de uitblinkende middenvelder zat het er helaas deze keer niet in, zijn schot ging ruim naast. Op slag van rust kregen de Eindhovenaren van de goed fluitende scheidsrechter Pol van Boekel vlak bij het strafschopgebied een vrije trap te nemen, ADO Den Haag  wist echter stand te houden tot de 45e minuut en kon met 0-0 aan de thee.

In de tweede helft was PSV niet langer heer en meester, maar ging de wedstrijd gelijk op. Nog geen 10 minuten na de rust leek Bulykin de kans te krijgen op zijn 14e treffer van dit seizoen. Toornstra brak uit, speelde de bal naar Bulykin, maar doordat PSV met 2 verdedigers goed stopte werd de Rus afgetroefd.
Even later was er een grote kans voor PSV. Dzsudzsák schoot op doel, maar Coutinho kwam goed uit, alhoewel hij daarmee wel Derijck wegsloeg en hem behoorlijk op zijn hoofd raakte, waarop Derijck even gestrekt ging. Maar na verzorging van Govert de Kramer kon hij gewoon de wedstrijd uitspelen. Op slag van het Haags Kwartiertje wist Coutinho wederom goed de bal uit het doel te houden, dit keer half liggend terwijl drie spelers van PSV de bal in het goal probeerden te krijgen.
De laatste 10 minuten had ADO Den Haag het beste van het spel, mede omdat PSV vol voor de winst ging wat resulteerde dat er gaten in hun verdediging vielen en er angstig werd verdedigd. Zo trapte PSV verdediger Pieters de bal zo maar de tribune in om een aanval van Den Haag te onderbreken waaraan Den Haag een corner overhield.

In de 92e minuut snoepte Piqué op eigen helft de bal van Manolev af en gaf een voorzet op de goed ingevallen Vicento die de bal heel mooi voorzette op Bulykin, die echter in botsing kwam met keeper Isaksson waardoor de bal vrij voor Wesley Verhoek kwam die toch nog uit een moeilijke hoek de de 0-1 kon inschieten. Doordat Bulykin door de botsing in zijn gezicht was geraakt en gewond het veld moest verlaten mocht Chiro  N'Toko ook nog even van laatste minuut in het veld meeproeven. Achteraf bleek de verwonding van Bulykin reuze mee te vallen.

ADO Den Haag heeft nu 9 punten uit de 3 wedstrijden na de winterstop behaald en staat door deze klinkende overwinning op de 5e plaats. De ADOfans hebben bijna 40 moeten wachten op een winst in Eindhoven, laten we hopen dat de volgende keer niet zo lang op zich laat wachten!

Zaterdag speelt ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen VVV, dat zaterdagavond verrassend van NAC Breda heeft gewonnen.

Klik HIER voor de adostats statistieken van deze wedstrijd.

Klik HIER voor de adostats statistieken van de wedstrijd uit 1971 die ADO won

zie ook: Zaterdagavond, bij PSV, vlamde het team als in zijn beste dagen

Voor de wedstrijd liet PSV mascotte Phoxy zijn kop al hangen, had hij een slecht voorgevoel?

Van den Brom werd voor de wedstrijd door Eredivisie Live geinterviewd

Leeuwin, die weer een hele goede wedstrijd speelde, krijgt samen met Ola Toivonen een gele kaart wegens duwwerk in het goal tijdens een door PSV te nemen corner

Bulykin kon doorlopen, maar werd even later afgetroefd door de Eindhovense verdediging

Coutinho wist keer op keer goed te redden

Verhoek scoort de 0-1 in de blessuretijd

Terwijl Verhoek naar de bank rent om het doelpunt te vieren is de ontgoocheling bij de PSV aanhang groot

De spelers en technische staf vieren het doelpunt uitbundig

Bulykin kwam net voor het doelpunt van Verhoek in botsing met keeper Isaksson en moest gewond het veld af

Jens Toornstra was één van de uitblinkers deze wedstrijd

Trainer John van den Brom zei tijdens de persconferentie dat de ontlading na het doelpunt in de blessuretijd groot was. Hij gaf  'zijn jongens' een groot compliment. "Ze hebben als leeuwen gevochten!"