volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 03-09-2001 20:46:00

VAN UTRECHT MOET ZICH NOG BEWIJZEN BIJ ADO DEN HAAG


'Ik ben niet bang voor concurrentie'


 

door René Dons

Noordwijk - Als een doorgewinterde verkoper praat hij zijn waar aan de man. Deze keer is het product de voetballer Leonard van Utrecht zelf. De aanvaller spreekt even rap als hij voetbalt.

De Noordwijker is als aanvaller bij ADO Den Haag tot op heden helemaal niet zo tevreden over zijn prestaties, want dit maakt de 32-jarige speler anders dan zoveel van zijn collega's: Leonard van Utrecht is wel kritisch op zichzelf.
Misschien ligt er voor hem als marketing/communicatie-adviseur een mooiere carrière in het verschiet dan als voetballer. Cambuur Leeuwarden wilde vorig seizoen als voetballer van Leonard van Utrecht af, maar wilde hem tegen hetzelfde salaris op de commerciële afdeling behouden. Van Utrecht zei 'nee' en koos deze zomer voor een éénjarig contract bij ADO Den Haag met als plezierige bijkomstigheid een terugkeer naar 'zijn dorp': het levendige Noordwijk.
"Wonen in Noordwijk is super", vertelt de voetballer in het plaatselijke café De Filosoof. "Ik ben al te lang weggeweest van familie en vrienden. Ik kon ook naar Heracles. Daar kon ik meer verdienen en voor twee jaar tekenen, maar ik heb tegen mijn vrouw gezegd: ik wil niet naar Almelo, ik wil terug naar Noordwijk. Hier heb ik het altijd fantastisch naar mijn zin. Voor mij is dat heel belangrijk. Ik wilde ook per se blijven voetballen. Mijn baan bij ADO Den Haag combineer ik met de Johan Cruijff University in Amsterdam. Dat is een heao-opleiding die speciaal op sport gericht is. Ik zit nu in het derde jaar. De totale opleiding duurt vier jaar. Ik neem aan dat er voor mij straks met dat papiertje en mijn achtergrond als voetballer aardig wat deuren opgaan".
Leonard van Utrecht praat met veel enthousiasme. Maar als zijn prestaties bij ADO Den Haag tot nu toe aan bod komen, is hij kritisch. "Ik heb nog te weinig laten zien. Maar wat heb ik tot dusverre nou gespeeld? Ik ben in twee maanden meer geblesseerd geweest dan het voorgaande seizoen. Ik heb ook nog twee dagen met veertig graden koorts op bed geleden door een insectenbeet. Dat is ook niet echt bevorderlijk voor je fysieke gesteldheid. Hoe het komt dat ik zo blessuregevoelig ben, weet ik niet. Door de nacompetitie met Cambuur vorig seizoen heb ik maar drie weken vakantie gehad. Dat is te weinig om helemaal te herstellen. Bovendien was ik in één van de laatste wedstrijden geblesseerd geraakt. Dus, toen ik mij begin juli bij ADO Den Haag voor de eerste training meldde was ik niet eens fit".
Op de morgen van dit interview heeft ADO Den Haag Joeri Petrov van RKC gehuurd. De Rus komt als versterking aan de linkerkant van de aanval. De posities die de voorbije weken door Van Utrecht werd ingevuld. "Ik ben niet bang voor concurrentie", vertelt de vader van drie kinderen. "Concurrentie is juist goed, want dat bepaalt de sterkte van een elftal. Als je als club goed wilt presteren dan heb je een brede selectie nodig. Dat zag je de afgelopen weken als Peter Hofstede en ik geblesseerd waren, dan was de keuze voor de trainers Rinus Israel en Lex Schoenmaker heel minimaal. Romeo Castelen doet het nu fantastisch, maar elke jonge speler krijgt een terugval. Ik kan ook op rechts spelen, maar het liefst sta ik achter de spits. Op die positie heeft ADO Den Haag in Michael van der Heijden ook een geweldig talent. Het leuke van deze groep is dat jong en oud uitstekend met elkaar omgaan. Er is over en weer respect. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Bij Cambuur was dat vorig jaar niet zo".
Met de club uit Leeuwarden heeft van Utrecht nog regelmatig contact. Vooral in deze dagen, omdat morgenavond de wedstrijd ADO Den Haag-Cambuur op het programma staat.

Padova

"Ik heb trainer Gert Kruys en Kenneth Goudmijn gesproken. Ik zal ook Henny van Schoonhoven even bellen. Die is er tegen ons niet bij en dat is voor Cambuur een enorme aderlating. Henny is twee keer geopereerd aan zijn enkel. Cambuur heeft dat verlies nog niet kunnen opvangen. Ik heb twee keer in Leeuwarden gespeeld. Tussendoor speelde ik anderhalf uur bij Padova in Italië. Een wereldtijd. Daar kwam ik in het tweede seizoen niet meer aan spelen toe kwam. De nieuwe trainer had het niet zo op buitenlanders, terwijl ik het jaar daarvoor bij Padova nog een dijk van een wedstrijd speelde in het San Siro-Stadion tegen AC Milan".
"Na Padova kwam ik via Han Berger, een toptrainer, terug bij Cambuur. Daar ging de afgelopen jaren organisatorisch enorm veel mis. We hebben vorig seizoen ook problemen gehad met Gert Kruys. Ik heb ook op de bank gezeten, terwijl ik het daar niet mee eens was. Maar dat hij mij nog steeds belt, betekent dat onze relatie goed is. Als voetballer moet je namelijk eerst bij jezelf te rade gaan als je een keer wordt gepasseerd".
"Dat kan mij ook bij ADO Den Haag gebeuren, maar dat betekent nog niet dat de trainer gelijk slecht is. Je moet eerst naar jezelf kijken, maar dat doen er maar heel weinig".