volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-08-2001 20:40:00

ADO Den Haag geeft Castelen niet vrij


RECHTSBUITEN GESELECTEERD VOOR ORANJE ONDER NEGENTIEN


door René Dons

Den Haag - ADO Den Haag geeft rechtsbuiten Romeo Castelen geen toestemming om zich zondag bij de selectie van het Nederlands elftal onder de negentien jaar te vervoegen.

 

Het vertegenwoordigende elftal van bondscoach André Wetzel vertrekt die dag naar Joegoslavië, waar in één week een toernooi wordt afgewerkt. Als Castelen de uitnodiging wel had aanvaard, dan had hij volgende week vrijdag de thuiswedstrijd tegen Cambuur gemist.
Het Nederlands elftal speelt in Joegoslavië onder meer drie poulewedstrijden tegen Hongarije, Italië en Rusland. Waarschijnlijk komt daar nog een duel tegen Portugal of het gastland bij. In samenspraak met bondscoach Mark Wotte van de KNVB heeft ADO Den Haag besloten om Castelen voor deze trip niet vrij te geven.
De achttienjarige Romeo Catelen reageerde gisteren niet teleurgesteld op het besluit van ADO Den Haag. "Welnee, het streelt mij wel dat de trainers mij zo belangrijk voor het elftal vinden, dat ze me graag hier willen houden", aldus Castelen, die sinds deze zomer in het bezit van een Nederlands paspoort is. "Ze zouden het bij ADO Den Haag heel vervelend vinden als ik de wedstrijd tegen Cambuur moet missen. Ik sluit mij daarbij aan. We zijn zo goed gestart en ik ben nog maar net basisspeler. Dus ik vind het ook erg belangrijk dat ik erbij ben. Ik realiseer mij wel dat ik een paar mooie duels met Oranje onder de negentien jaar mis. Maar dit elftal speelt straks nog enkele oefenduels en kwalificatiewedstrijden in november van dit jaar. Ik hoop daar wel bij te kunnen zijn".
ADO Den Haag had voor de uitverkiezing van Castelen geen uitstel kunnen krijgen voor de thuiswedstrijd tegen Cambuur, zoals Haarlem dat wel heeft gedaan bij de selectie van doelman Serge van der Ban voor Jong Oranje. De ploeg van trainer Heini Otto hoeft om die reden zondag tegen ADO Den Haag niet in actie te komen. Het vragen om uitstel kan alleen bij officiële interlands. Het toernooi in Joegoslavië is echter vriendschappelijk. Vitesse heeft daarentegen geen bezwaar tegen de selectie van Jhon van Beukering, terwijl deze aanvaller door trainer Ronald Koeman wekelijks als invaller wordt gebruikt.
Romeo Castelen, en niet ‘Van der Kasteelen’ zoals Rinus Israel hem noemt, heeft zelf vrede met de situatie. "Ik heb maandagavond met Mark Wotte contact gehad. Hij heeft de situatie uitgelegd. Ik vind het prima zo. Ik vind het al leuk dat er in Zeist aan mij gedacht wordt en ik vind het heerlijk dat het zo goed met mij gaat bij ADO Den Haag. Zonder naast mijn schoenen te gaan lopen, geniet ik er wel van. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik mij in de basisopstelling zou spelen. Vergeet immers niet dat ik nu pas een tweedejaars A-junior ben. Ik heb in de slotfase van het vorig seizoen nog twee wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Dat was onder mijnheer De Zoete. Bij de start van de voorbereiding op dit seizoen hoopte ik op zoveel mogelijk speelminuten. Nu, na twee competitiewedstrijden, kan ik dat al bijstellen".

 

Scouts

Castelen is niet alleen in Zeist opgevallen. Ook de scouts van andere clubs hebben al wedstrijden van ADO Den Haag bezocht om Castelen, maar ook Michael van der Heijden en Ferry Bodde te beoordelen. Na de wedstrijd om de Residentie Cup ging het gerucht al rond dat Middlesbrough geïnformeerd zou hebben naar de afkoopsom van Castelen. "Ik houd mij daar nog niet mee bezig", reageert Castelen nuchter op de vermeende belangstelling. "Ik heb pas een paar wedstrijden aardig gespeeld. Niet eens goed, want ik maak nog te veel fouten. Daar wijzen de trainer Rinus Israel en Lex Schoenmaker mij wel op. Zij zijn net zo belangrijk voor mij als Carlos Roeleveld in mijn periode bij de B-junioren en vorig seizoen Bob Kootwijk, die nu ook bij de A-selectie betrokken is. Onder hem heb ik ook een mindere periode gehad toen mijn vader in Suriname overleed. Dat was pijnlijk. Voor iemand van zeventien jaar hakt dat erin. Gelukkig heeft hij mij tijdens vakanties wel bij ADO Den Haag zien spelen. Nu steunen mijn broers en mijn zussen me. Zij zitten ook bijna altijd op de tribune. De gehele familie geniet eigenlijk mee van mijn succes, maar ik nog het meest. Het is nu belangrijk voor me om deze vorm vast te houden en zal best wel eens een mindere wedstrijd tussen doorkomen, maar onder het trainersduo Israel/Schoenmaker weet ik dat ik nog veel beter kan worden".