Datum plaatsing: 12-01-2011 19:23:00

Verslag en foto's FC Basel - ADO Den Haag 2-1

Op het terrein van Marbella Footbal Club heeft ADO Den Haag woensdagmiddag met 2-1 verloren van het Zwitserse FC Basel. ADO kwam in de slotseconde van de eerste helft nog op 1-0 voorsprong, maar door twee doelpunten in de tweede helft werd de wedstrijd met 2-1 verloren.

In de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp begon trainer John van den Brom met zijn, voor zover wedstrijdfit  - sterkste spelers. Dat hield in dat Charlton Vicento linksbuiten in de plaats van Kubik stond, Immers in de spits als vervanger van Bulykin en op het middenveld werd de plaats van Immers ingenomen door Danny Buijs.

In de eerste helft van de wedstrijd was goed te merken dat FC Basel een hoger gekwalificeerd team heeft dan ADO Den Haag. ADO werd naarmate de eerste helft vorderde steeds meer gedwongen verdedigend te spelen en Coutinho had het druk om zijn doel schoon te houden. Op slag van rust wist  Timothy Derijck ADO Den Haag met een kopbal op voorsprong te brengen na een uitstekende vrije trap van Wesley Verhoek.

In de tweede helft wist FC Basel de stand in hun voordeel om te buigen. Echter, beide doelpunten waren niet nodig geweest. Na de wedstrijd verklaarde ADO Den Haag keeper Coutinho aan de redactie van ADOfans dat iedereen bij het eerste doelpunt erg verbaasd was "ik was bezig de muur op z'n plek te zetten en opeens zie ik de bal in het net vliegen. Iedereen dacht dat de scheidsrechter de vrije trap over zou laten nemen, maar hij keurde hem dus goed. En bij het tweede doelpunt hoorde ik achteraf van Ramon Leeuwin dat de jongen die het doelpunt scoorde buitenspel had gestaan. Dus we hadden niet hoeven te verliezen."

John van den Brom wisselde in de 60e minuut N'Toko, die graag Chiro genoemd wil worden en zodoende met deze naam op zijn shirt speelt, voor Ammi. Ammi werd op rechts gezet en Leeuwin verschoof hierdoor naar het centrum.

Tien minuten voor het eindsignaal ontstond er een schermutseling op het veld maar nadat medespelers en trainers de boel gesust hadden bleef de schade beperkt tot een gele kaart voor een speler van de tegenpartij.

In de 89e minuut was Van den Brom genoodzaakt om nog een wissel uit te voeren. Jens Toornstra verliet met een pijnlijke enkel het veld en Kevin Visser kreeg daardoor nog een paar minuten speeltijd.