Datum plaatsing: 10-01-2011 18:52:00

Verslag en foto's Club Brugge - ADO Den Haag 2-3

Tijdens het trainingskamp in Estepona heeft ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen club Brugge gespeeld. Na een ruststand van 2-0 in het voordeel van Club Brugge wist ADO in de tweede helft de wedstrijd in het voordeel van ADO Den Haag om te zetten in een eindstand van 2-3

Op het sportcomplex MFC Marbella Football Center nabij LA Quinta Golf speelde ADO Den Haag de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp te Estepona tegen FC Brugge dat getraind wordt door Adri Koster.

De wedstrijd werd door veel sponsors van ADO gevolgd en er waren ook een aantal supporters speciaal voor deze oefenwedstrijd overgevlogen. Ook waren er Haagse supporters, die al een tijd in Spanje wonen speciaal naar deze wedstrijd gekomen om hun club weer eens live te zien spelen.

Trainer John van den Brom koos ervoor om beide helften van de wedstrijd met een andere selectie van ADO Den Haag te spelen. De coach van de Belgen had hetzelfde concept, maar moest noodgedwongen in de 20e en 64e  minuut extra wissels doorvoeren.

In de eerste helft was Brugge duidelijk de dominerende partij. Al in de 13e minuut resulteerde dat in een doelpunt voor de Belgen. Ondanks dat keeper Nico Pellatz, die in de eerste helft mocht keepen, een aantal goede reddingen wist te verrichten lukte het de  Bruggelingen om nog voor de rust de 2-0 te scoren.

Zoals gezegd kwam in de tweede helft een compleet nieuw elftal in het veld. En nu was ADO de dominerende partij. Jens Toornstra scoorde in de 57e minuut de eerste treffer voor ADO Den Haag. Na de wedstrijd liet hij trouwens desgevraagd weten "het wel leuk te vinden om te scoren, maar jammer dat het telkens in een oefenwedstrijd te scoren, maar ik zou nu ook wel eens in een competitiewedstrijd willen scoren."

In de 67e minuut wist Santy Hulst de gelijkmaker te scoren en Lex Immers wist zijn contractverlenging te vieren met het winnende doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd.

Voor de wedstrijd namen de beide trainers elkaars opstelling nog even door

De meegereisde businessclubleden genoten van een hapje en een drankje

Lex Schoenmaker trad op als gastheer van de businessclubleden

Jordy Brouwer mocht debuteren

Nico Pellatz kan de 1-0 niet voorkomen

De spelers die in de tweede helft van de wedstrijd zouden spelen kregen instructies van John van den Brom

Jens Toornstra maakte het eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Wat de score op 2-1 bracht

Santy Hulst werd gefeliciteerd met de gelijkmaker

Na de wedstrijd ontmoette Adri Koster een oude bekende met een welgemeend "Dat is lang geleden!"

Lex Immers was verrast een oud ploeggenoot uit zijn jeugdclub tegen te komen. Deze jongen woont nu met zijn ouders in Spanje en was speciaal naar deze wedstrijd om zowel ADO Den Haag als Lex te zien spelen

Scheidsrechter: Juan Franco Caravaca en zijn Assistent scheidsrechters: Sebastian Bortolotti & Gaspar Troyano.