volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 15-08-2001 20:42:00

Verslag en Foto's Bekerstunt ADO Den Haag uit tegen SPARTA


Rinus Israel en Lex Schoenmaker hebben hun eerste succesje al binnen. Het tweetal werd gisteravond uitgebreid door de aanhang van ADO Den Haag toegezongen.


Daar was ook alle reden toe, want de Hagenaars verrasten Sparta op het Kasteel door met 0-1 voor de beker te winnen. ADO Den Haag is daardoor vrijwel zeker van de volgende ronde en heeft aan een punt tegen Scheveningen voldoende om eerste in de poule te worden, wat gunstig is bij de loting voor de volgende ronde.


Rinus Israel zou Rinus Israel niet zijn als hij niet geheel op zijn eigen wijze de bekerstunt van ADO Den Haag tegen Sparta op het Kasteel (0-1) relativeerde. Waar Sparta-trainer Frank Rijkaard, de voormalige bondscoach, de Hagenaars complimenteerde voor het verdedigen, de strijdlust en de agressiviteit, merkte Rinus Israel simpel op dat de overwinning op Sparta geen punten opleverde.
"Verdedigend hebben we het ook best aardig gedaan", liet de trainer op zijn Amsterdams weten, ''maar als we zelf het spel moeten maken dan wordt het wel een stuk lastiger. Als Sparta de kans in de tweede helft had benut, was de wedstrijd in 1-1 geëindigd en dat had de verhoudingen ook beter weergegeven. De competitiestart tegen Dordrecht'90 is voor mij veel belangrijker. Maar dat neemt niet weg dat de overwinning voor de ploeg een leuke opsteker is".


Hiermee deed Israel zijn elftal wat te kort, maar de ervaren oefenmeester waakt voor te veel positivisme. Sparta en ADO Den Haag waren lange tijd gelijkwaardig, maar de kansen voor de Hagenaars waren wel groter in aantal. In Romeo Castelen heeft men in het Zuiderpark een groeibriljantje. Hij schitterde al tegen Middlesbrough en was nu tegen Sparta weer de beste man van het veld. Castelen werd later ook uitgebreid bejubeld als matchwinner, want hij schoot ADO Den Haag in de 42e minuut al naar de uiteindelijke overwinning. Rijkaard offerde eerst Tom Sier (ex-Ajax) en later Dave van der Meer aan hem op en beiden kwamen handen en voeten te kort om de 18-jarige Castelen in toom te houden.
Het rendement van Castelen, en ook van Leonard van Utrecht, had veel groter kunnen zijn als Arjan Human vaker op de juiste plaats had gestaan. De centrumspits werkte hard, maar kwam voetballend nog te kort. Hij zal waarschijnlijk plaats moeten maken voor Peter Hofstede, die er zondagmiddag uit tegen Dordrecht'90 weer bij is.

Fraai

Tegen Sparta leunde ADO Den Haag zwaar op de laatste linie. Atteveld kwam pas in de tweede helft voor de eerste keer voor zijn verdediging en daarmee maakte hij het voor de 19-jarige Michael van der Heijden erg lastig, want die kwam vaak tegen twee tegenstanders te staan. Door de fraaie treffer van Castelen verliep de bekerwedstrijd uiteraard heel gunstig. Sparta moest in de tweede helft aanvallen, maar met uitzondering van een schot van Regi Blinker was de degradatiekandidaat machteloos. Die inzet werd op de doellijn gekeerd door Stephan 't Hart, de vervanger van Marco Meijer. De laatste was in de rust in de kleedkamer achtergebleven vanwege een blessure.


De hartstochtelijk toegezonden Romeo Castelen glunderde na afloop van oor tot oor. ''Het is heel mooi als je net uit de A-junioren komt en de supporters zingen zo je naam". De jongeling genoot er zichtbaar van, maar erg lang zal dat niet duren want Israel kennende is hij deze bekeroverwinning binnen een dag weer vergeten.


Veel Haagse supporters reisden mee

Van Utrecht in duel

Van der Heijden weer fel zoals altijd

Corner voor ADO Den Haag

Van Utrecht legt aan voor een corner

Wordt Silvan Inia overgehaald om naar ADO te komen ?Het trainersduo zat stil op de bankMaar Israel stond veelvuldig op't Hart gooit inArjan Human tegen de grond gewerktSaeijs komt Kahya vervangenSparta-trainer Frank RijkaardMichel Langerak liep een flinke hoofdwond opDe spelers bedanken de supporters voor hun steunDe persconferentie na afloopAchteraf nog even een interview voor TV West