volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 11-08-2001 20:40:00

Afscheid valt Marco Gentile zwaar


Den Haag - Marco Gentile had er zichtbaar moeite mee. De stoere verdediger van ADO Den Haag nam zaterdagmiddag tijdens de wedstrijd om de Residentie Cup tegen Middlesbrough (0-2) geƫmotioneerd afscheid als betaald voetballer.


door René Dons

De 32-jarige voetballer werd zoals afgesproken na vijf minuten door trainer Rinus Israel gewisseld voor Raymond Atteveld, waarna een korte huldiging op het veld volgde. "Ik had me van tevoren nog druk gemaakt over die vijf minuten. De afgelopen twee dagen was ik stiknerveus geweest. Ik kan mij niet herinneren dat ik mij zo voor een wedstrijd heb gevoeld. Als je afscheid neemt, wil je geen modderfiguur slaan. Ik zit nog midden in mijn revalidatie. Dus, ik wist helemaal niet of ik het aan zou kunnen. Het ging gelukkig goed, want toen ik naar de kant werd gehaald, stond het nog steeds 0-0''.
Marco Gentile kreeg van ADO Den Haag een horloge met inscriptie, een scheidsrechtersfluitje en een bos bloemen. ''Dat scheidsrechtersfluitje had een ludieke betekenis, want dat kan ik goed gebruiken als jeugdtrainer van ADO Den Haag. Dat wordt namelijk mijn nieuwe toekomst. De komende weken c.q. maanden zal ik nog moeten revalideren. Maar ik hoop straks tussen die kinderen weer alles voor te kunnen doen''.

Razendsnel
Marco Gentile was ADO Den Haag, waarvoor hij vorig seizoen in geen enkele officiële wedstrijd in actie kwam, dankbaar voor het afscheid. "Dit stel ik zeer op prijs. Ik vind het van de directie en de technische staf heel attent dat ze mij deze gelegenheid hebben gegeven. Ik had ook wat vrienden en familie uitgenodigd. Het verliep allemaal razendsnel. Ik had ook nog even naar het supportershome gewild om afscheid te nemen. Maar dat doe ik bij de volgende competitiewedstrijd. Dat houden die jongens nog te goed van me, want ik verdwijn bij ADO Den Haag niet helemaal van het toneel".

Hoogtepunt
Het afscheid van Marco Gentile was het hoogtepunt van een wedstrijd, die eigenlijk oervervelend was. Dit viel ADO DenHaag niet direct aan te rekenen, maar wel Middlesbrough dat uiteindelijk dankzij een 2-0 zege de zesde editie van de Residentie Cup won.
Ook Harro Knijff, voorzitter van de organisatie van de wedstrijd was niet erg enthousiast over de Engelse gast. "Nee, want als Middlesbrough zo in de Premier League speelt, dan kan het team zich opmaken voor de First Division. Misschien was het voor Middlesbrough een lekker zomeravondje. Ik vond ADO Den Haag wel een betere indruk maken dan vorig seizoen. Rinus Israel heeft in korte tijd een goed gestructureerde verdediging neergezet. De spelers tonen inzet en al na vijf weken lijkt er een hecht team te staan. Er moet alleen nog aandacht aan de aanval worden besteed. Over de organisatie rond de wedstrijd ben ik wel dik tevreden. Dit geldt ook voor houding van de supporters tijdens de minuut stilte die ter ere van Hans van de Weg werd gehouden".