volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 06-08-2001 20:18:00

'We willen af van de rotzooi, rellen en ellende'


Den Haag - Brede schouders, lange haren, een gouden ketting en een rauwe stem. De ADO Den Haag-supporter ten voeten uit.


 


Met z’n twintigen staan ze deze middag op het parkeerterrein van het Zuiderparkstadion, vlak achter ‘hun’ domein: de noordtribune. Ze zijn boos. "Want in de krant staat dat wij hooligans zijn en dat is niet zo", briest Dick. "Wij zijn supporters. Het moet eens afgelopen zijn met dat negatieve geschrijf. Zo komen we nooit in een goed daglicht".
Dick is één van de ADO Den Haag-supporters met een stadionverbod die het komende voetbalseizoen weer welkom zijn in het Zuiderpark. Omdat zij het stadion hebben geschilderd en schoongemaakt is hun stadionverbod opgeheven.
Het gaat in totaal om ongeveer veertig fans die het verbod hadden gekregen vanwege lichte vergrijpen. Dick liep tijdens een wedstrijd het veld op, uit onvrede over een beslissing van de scheidsrechter. Zijn maat Jan schold volgens eigen zeggen een politieagent uit voor ‘droplul’.
"Maar er wordt gezegd dat het om hooligans gaat. Nu denken de mensen dat al die gekken er weer in mogen, terwijl de echte hooligans gewoon buiten moeten blijven", tiert Dick.
Hij doelt op een stuk of tien mensen die fysiek geweld hebben gebruikt tegen politieagenten of stewards. Als het aan ADO Den Haag ligt, blijft het Zuiderparkstadion voor deze groep voorgoed verboden terrein. "Het enige wat wij willen, is dat er weer mensen naar de club komen. Ook vaders met kinderen. We willen dat ADO Den Haag beter wordt. Van de rellen, de rotzooi en alle andere ellende willen we af", zegt Jan.
Om dat te bewerkstelligen voert het bestuur van de voetbalclub samen met een groep supporters en de politie al enkele maanden overleg. Daaruit kwam onder meer het opheffen van de stadionverboden voort. "Het is het afgelopen jaar hartstikke rustig geweest. Dat willen we zo houden", vertelt Dick. "We mogen nu zelfs weer met eigen vervoer naar uitwedstrijden toe in plaats van met zijn allen met de bus".
Ook speelden ADO Den Haag-supporters onlangs een wedstrijd tegen Haarlem-fans. Binnenkort komt zeer waarschijnlijk een delegatie van FC Utrechters naar het Zuiderpark voor een partijtje voetbal.

Goed voetbal

De supporters erkennen dat ongeregeldheden de afgelopen tijd vermoedelijk zijn uitgebleven, omdat er maar weinig supporters naar het stadion kwamen. Toch zijn ze niet bang dat het evenals vroeger weer tot grote rellen komt als ADO Den Haag beter gaat presteren. "Er zal altijd wel wat gebeuren. Kijk maar naar Ajax, Feyenoord en FC Utrecht", zegt Dick. "Schelden is nu eenmaal Haags, maar gevechten in het stadion komen er niet meer. En als vervelende gastjes rotzooi willen komen trappen en er staan een paar honderd supporters die daar absoluut geen zin in hebben, dan houden die het echt wel in de hand. Echt, bij goed voetbal komt de ellende niet zo snel".