volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 04-08-2001 20:16:00

Overeenkomst dat supporters zich gedragen


Den Haag - De supporters van ADO Den Haag die in aanmerking komen voor het 'generale pardon' zijn allemaal per brief uitgenodigd."Zij hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat ze zich zullen gedragen", verklaart Koos Roeg van de stichting welzijn Escamp. Zo'n 70 procent (dertig tot veertig personen) reageerde op de brief. Zij zijn alweer bij een aantal wedstrijden uit de voorbereiding van het naar promotie hunkerende ADO Den Haag geweest. "Tot nu toe is er niets gebeurd", aldus Roeg. "Eén of twee personen hebben zich een beetje provocerend gedragen. Toch houden wij ze als supportersgroep in de gaten en spreken ze er op aan. Ik verwacht dat het allemaal goed zal gaan. Er is heus wel eens een incidentje geweest, maar de laatste jaren staat in de boeken bij de politie onder ADO altijd 'geen bijzonderheden". Als het om verantwoordelijkheden gaat, is voorzitter Ike van de supportersvereniging duidelijk. "Ze kunnen ons niet ophangen of geld laten betalen als het nog eens fout gaat met die jongens. Er zal heus nog wel eens iets gebeuren, maar voorlopig is de sfeer goed".

nieuw artikel:

 

STADIONVERBODEN OPGEHEVEN

Hooligans weer welkom bij ADO
Den Haag - Supporters van ADO Den Haag die vanwege wangedrag een stadionverbod hadden gekregen, zijn weer welkom op de tribune.

Dit is het gevolg van een afspraak tussen de voetbalclub, de supporters, de politie en de KNVB. De partijen hadden de afspraak, die enige tijd geleden is gemaakt, geheim willen houden. "We steken geweldig onze nek uit", zegt Henk Postma, voetbalcoördinator van politie Haaglanden. "Als het fout gaat, dan valt iedereen over ons heen".
De stadionverboden zijn omgezet in voorwaardelijke verboden en supporters die nog enkele maanden verbod hadden te gaan, wordt die tijd kwijtgescholden. In totaal gaat het om zo'n veertig hooligans. Slechts een heel kleine groep supporters - minder dan tien - die geweld heeft gebruikt tegen politiemensen of stewards komt niet in aanmerking. Juist deze week maakte de KNVB bekend dat personen die zich schuldig maken aan wangedrag rond wedstrijden in het betaalde voetbal met ingang van het nieuwe seizoen niet alleen worden uitgesloten van voetbalbezoek, maar ook financieel zullen worden aangepakt.
Het uitblijven van incidenten het afgelopen seizoen tijdens wedstrijden van ADO Den Haag is volgens de betrokken partijen aanleiding geweest voor de nieuwe opstelling. Deze past in het 'sociale preventieve supportersbeleid' dat in Den Haag breed is opgezet. In een nieuw opgericht Publieksbureau ADO Den Haag werken de club, de supporters, het Openbaar Ministerie, de reclassering, maatschappelijk werkers en politie samen. In ruil voor het omzetten van een stadionverbod in een voorwaardelijk verbod moeten de supporters wel iets doen. "Alterna- tieve straf in het stadion. Ramen wassen, schoonmaken", zegt de voorzitter van de supportersvereniging die zich bedient van de bijnaam Ike.
Als supporters weer over de schreef gaan, dan wordt deze beslissing teruggedraaid. Robert Langenbach, algemeen directeur van ADO Den Haag: "Onze ervaringen met de supporters zijn de laatste tijd echter zo goed dat alle partijen toestemming aan de KNVB hebben gevraagd om de stadionverboden in te trekken".
Koos Roeg, oud-voorzitter van de supportersvereniging en tegenwoordig supporterscoördinator in dienst van de stichting welzijn Escamp, pleit al jaren voor een 'generaal pardon' voor supporters met een stadionverbod. "Omdat je met een stadionverbod niet altijd het probleem oplost, behalve dat je die mensen niet meer ín het stadion hebt. Maar die jongens gaan wel rondhangen vlakbij het stadion, hebben niets te verliezen. Dus van het probleem ben je niet af".