volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 02-08-2001 20:14:00

Verberne stemt ADO tevredendoor Rene Dons

Waalwijk - Hijzelf was over zijn prestatie slechts 'gematigd tevreden', maar op ADO Den Haag-trainer Rinus Israel maakte Maurice Verberne gisteravond in de oefenwedstrijd tegen RKC zo veel indruk, dat de Amsterdamse oefenmeester technisch directeur Stanley Brard heeft geadviseerd om de 30-jarige verdediger per onmiddellijk aan te trekken.

ADO Den Haag verloor in Waalwijk met 2-1 van het RKC van trainer Martin Jol, maar dat mag Verberne niet worden aangerekend. In de loop van vandaag zal Brard met Stan Valckx, de zaakwaarnemer van Verberne, de onderhandelingen openen.
"Ik denk dat wij een geroutineerde verdediger goed kunnen gebruiken", was het korte commentaar van Rinus Israel. "Of hij daadwerkelijk komt, is een zaak van de club. Met financiën bemoei ik mij niet. Ik heb mij in elk geval positief over hem uitgelaten".
Na het debacle rond Hennie de Romijn zal ADO Den Haag er nu wel alles aan doen om Verberne binnen te halen. De club heeft al geïnformeerd naar de salariswensen van de speler, die vorig seizoen voor TOP Oss speelde. Die verlangens zijn te overzien. De honger naar versterking is in het Zuiderpark nog niet gestild. Israel zoekt voor de linkerkant nog naar een speler. Dave van der Meer en Sieme Zijm van Sparta zijn beiden afgevallen. Van der Meer is nog herstellende van een operatie en Zijm heeft het in de voorbereiding zo verdienstelijk gedaan, dat Sparta-trainer Frank Rijkaard er nog niet over peinst om zijn linkspoot te laten gaan. ADO Den Haag heeft al andere kandidaten op het oog.
Een week voor de bekerwedstrijd tegen Kranenburg (volgende week donderdag) maakte ADO Den Haag tegen RKC een redelijke indruk. Martin Jol miste maar liefst zeven spelers, waardoor RKC niet in de sterkste samenstelling binnen de lijnen verscheen. Opvallend in deze voorbereiding is dat ADO Den Haag in tegenstelling tot vorig seizoen zo weinig kansen weggeeft. Doelman Patrick de Groot hield aan 71 tegentreffers een 'visarm' over. En dat wil Rinus Israel met Roland Jansen voorkomen. De aanwinst van Sparta maakte gisteravond opnieuw een betrouwbare indruk. Dat gold ook voor de linkerverdediger Mario van Heijningen. De nieuweling, afkomstig van de amateurs, is rustig aan de bal en zou het dit seizoen wel eens ver kunnen schoppen. "Alleen is hij nog niet in staat om een gehele wedstrijd te spelen", noemde Israel een niet onbelangrijke tekortkoming. "Mario heeft zich pas later bij de groep gemeld, omdat hij geblesseerd was. Hij heeft nog altijd een achterstand".

Werklust

Ook de middenvelders Dennis den Turk, Ekrem Kayha en Michael van der Heijden speelden redelijk. Vooral de laatste klopt bij de technische staf nadrukkelijk aan de deur voor een basisplaats. De jongeling zal de strijd met Arjan Human moeten aangaan. Want dat is tot nu toe de grote tegenvaller bij ADO Den Haag. Ook tegen zijn oude ploeggenoten kon Human niet bekoren. Israel wilde hem met Peter Hofstede een spitsenduo laten vormen. Het zou best eens zo kunnen zijn, dat Van der Heijden de plaats van Human zal innemen. De laatste verrassing was niet Leonard van Utrecht (onopvallend), maar Emiel van Eijkeren. Hij legde veel werklust aan de dag en scoorde in de 24ste minuut op fraaie wijze. RKC won uiteindelijk toch door treffers van Youri Petrov en een fraaie vrije trap na rust van Joey Gudjonsson.